DEM Partili Seçmenden Abdullah Zeydan'a Karşı Boykot Çağrısı

Vanlı aday isteyen DEM Parti tabanından seçmenler, Hakkarili Abdullah Zeydan'ın aday gösterilmesine karşı gösterilen tepki çığ gibi büyüyor. "Bizi yok sayanları biz de yok sayalım" diyen seçmen sandıkta boykot çağrısı yaptı..

Politika Haberleri 30.03.2024 13:53:00 0
DEM Partili Seçmenden Abdullah Zeydan
Tarih: 30.03.2024 13:53 Güncelleme: 01.04.2024 14:29

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Hakkarili Abdullah Zeydan'ın adaylığına tepki gösteren DEM Partili Seçmenlerde boykot kararı dalga dalga yayılıyor.

VANLI SEÇMENDEN DEM PARTİ'YE VE ABDULLAH ZEYDAN'A BOYKOT KARARI

DEM Parti içerisinde yaşanan bir gelişme, Vanlı seçmenin tepkisine neden oldu. Bölgeden birçok siyasetçi bulunmasına rağmen, Vanlı siyasetçiler göz ardı edilerek Hakkarili Abdullah Zeydan'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesi, büyük rahatsızlık yarattı. Seçmen, parti yönetiminin bu kararına karşı sandığa gitmeme yoluyla boykot uygulama kararı aldı.

TEPKİLER DİNMİYOR: VANLI ADAY YOK MU?

Vanlı seçmen, DEM Parti'ye yönelik güvensizliğini dile getiriyor. Kendi tercih ve beklentilerinin dikkate alınmadığını düşünen seçmenler, "Belediye başkanlığı yapabilecek olan ve Van'ı tanıyan Vanlı adaylar varken, neden Hakkarili Abdullah Zeydan aday yapıldı?" sorusunu yöneltiyor. Bölge halkının kaygıları ve kızgınlığı, seçim sürecine doğrudan yansımaya hazırlanıyor.

DEM PARTİLİ SEÇMEN SANDIĞA GİTMEYECEK

DEM Partili Vanlı siyasetçilere sürekli dışlanma hissi yaşatan parti yönetimine tepkiler sürüyor. DEM Partili seçmen, "Tercihlerimizi ve Vanlı siyasetçileri göz ardı ederek Abdullah Zeydan'ı aday gösteren parti yönetimine nasıl bir mesaj vereceğiz? Biz de sandığa gitmeyerek partiyi ve aday Abdullah Zeydan'ı boykot edeceğiz" ifadelerini kullanarak, istedikleri mesajı verme niyetinde olduklarını belirtiyor. 

Söz konusu bu boykot kararı, partinin iç politikalarında ve gelecek seçimlerde ne tür sonuçlar doğuracağı merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °