CHP'de DEM Parti'ye Dokunulmazlık: Saray İlçe Başkan Yardımcısı Partiden Kovuldu!

CHP'de ihraç Krizi: Yerel Seçim Kazanan DEM'li aday hakkında inceleme istendi!

Politika Haberleri 7.04.2024 01:37:00 0
CHP
Tarih: 07.04.2024 01:37 Güncelleme: 08.04.2024 10:42

Seçimi kazanan DEM Parti Saray Belediye Başkan Adayı'nın mazbatasına iiraz eden İlçe Başkan Yardımcıs CHP'den ihraç edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Van ilinin Saray ilçesinde seçimi kazanan Demokrasi ve Atılım (DEM) Parti adayı Davut Acar'ın seçilme yeterliliğinin incelenmesi talebiyle İlçe Seçim Kurulu'na başvuran İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan'ı ihraç etti. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu konuyla ilgili olarak, başvurunun parti yönetiminden habersiz olduğunu ve böyle bir politikayı asla tasvip etmediklerini belirtti.

OY BİRLİĞİ İLE CHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

CHP Van İl Başkanlığı, Saray İlçe Başkanlığı'ndan yapılan başvuru neticesinde Demokrasi ve Atılım Partili Davut Acar'ın seçilme yeterliliğinin soru işaretine düşürülmesi çabasıyla birlikte, konuyu gündeme getiren Yasin Arslan'ı oy birliğiyle partiden ihraç kararı aldı.

KAYYIM SİYASETİNİ ELEŞTİRİRKEN BUNA İZİN VEREMEYİZ

Bedirhanoğlu, yerel haber platformu Artı Gerçek ile yaptığı açıklamada ilke kararlarına atıfta bulunarak, partinin kayyım siyasetine kesin olarak karşı olduğunu ve bu bağlamda yapılan başvuruyu kabul edilemez bulduklarını söyledi. Ayrıca, ihraç kararının parti politikası ve temel prensipleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.

GEÇMİŞTE BENZER OLAY: VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Saray ilçesinde yaşanan bu olay, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasını ve mazbatanın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine yönelik protestoları akıllara getirdi. Bu kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesinin ardından benzer bir sürecin Saray ilçesinde gerçekleştiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

İLÇE BAŞKANININ TALEBİ VE SİYASİ GERİLİM

DEM Partili Davut Acar'ın seçilme yeterliliği konusunda şüphe uyandıran bir başvuru, CHP Saray İlçe Yönetimi Kurulu üyesi Yasin Arslan tarafından yapıldı. Arslan, il dışında bulunan İlçe Başkanının yerine vekaleten görev yaparken, Acar hakkında terörle ilişkili durumlar ve devlet memurluğu vasıflarını taşıyıp taşımadığı gibi konularda incelme yapılmasını talep etti.

CHP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISININ SORUŞTURMA TALEBİ

CHP'li Arslan dilekçesinde, DEM Parti adayının herhangi bir terörle ilişkili davada yargılanmış olup olmadığını ve devlet memuru niteliklerini yerine getirip getirmediğini sorgulatarak, bu durumun varlığında Acar'ın mazbatasının iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Perşembe 13.9 ° / 5.3 °
Cuma 15.4 ° / 7.5 °