CHP Van Saray'da; 'Mazbata DEM'den alınıp Bize Geçsin!'

CHP, Van'nın Saray ilçesinde Dem Parti adayından mazbatanın alınarak kendilerine verilmesi için seçim kuruluna başvuruda bulundu.

Politika Haberleri 4.04.2024 12:47:00 0
CHP Van Saray
Tarih: 04.04.2024 12:47 Güncelleme: 04.04.2024 13:54

CHP'den Saray'da DEM Parti adayına, kendi adayının kayyum olarak atanmasını talep etti.

Van'da seçim sonrasında mazbata konusunda yaşanan gelişmeler Türkiye'nin gündemine otururken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir adım daha ileri giderek Dem Parti adayına kayyum atanmasını istedi.

VAN'DA TALEPLER YÜKSELİYOR

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın hakları gündemi meşgul ederken, ikinci sırada gelen AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbatanın verilmesi konusu hâlâ tartışılıyor. CHP, bu duruma tepki gösterdi ve Saray ilçesi için Dem Partisi yerine kendilerine mazbatanın verilmesini talep etti.

VAN'DA GERGİN BEKLEYİŞ

Abdullah Zeydan kararının kamuoyunda yankılanmasının ve Van sokaklarında başlayan olayların ardından, Dem Parti'nin başarısıyla Van'da gündem değişmiş durumda. İpekyolu ve büyükşehir ile ilgili AK Parti'nin itirazlarının ardından, CHP'nin Saray ilçesi için benzer bir itirazı ortaya koyduğu belirtiliyor.

CHP MAZBATAYI İSTİYOR

CHP'nin Saray ilçe başkanlığı tarafından verilen dilekçede, Dem Partili adayın kazanma yeterliliği konusunda endişeler dile getirilerek, şartların sağlanmaması durumunda mazbatanın iptal edilerek CHP adayına verilmesi talebinde bulunduğu ifade edildi.

Yerel gerginlik ve politik çekişmelerin yaşandığı bu durumda süreç hakkında gelişmeler beklenmektedir.

 


Anahtar Kelimeler: Saray'; 'Mazbata ' alınıp Geçsin!'
Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °