CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu'ndan 'yanlıştan dönün' çağrısı

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının ikinci partiye verilme kararına tepki gösterdi.

Politika Haberleri 3.04.2024 00:07:00 0
CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu
Tarih: 03.04.2024 00:07 Güncelleme: 04.04.2024 13:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasına sert bir tepki göstererek, yapılan uygulamanın halkın iradesine zarar verdiğini belirtti. Bedirhanoğlu, böylesi uygulamaların derhal durdurulması gerektiğini savundu.

HALKIN İRADESİNE SAYGI VARGUSU

Bedirhanoğlu yaptığı açıklamada, Van'ın ve bölgenin demokratik değerlere gölge düşürülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Maalesef üzücü haberlerle karşılaşıyoruz. Lütfen bu sefer Van'da demokrasiye gölge düşürülmesin. Halkın iradesine herkesin saygı duyması gerekir." dedi. Van'da sağlıklı bir siyasal rekabet ortamının oluşabilmesi için bu tarz antidemokratik uygulamaların son bulması gerektiğini vurguladı.

SİYASAL REKABETE DİKKAT ÇEKİLİYOR

Bedirhanoğlu, kayyum uygulamalarının bölgedeki siyasal rekabete zarar verdiğini belirterek, "Biz istiyoruz, Van'da siyaset normal seyrinde devam etsin. Siyasal rekabet güçlensin. Antidemokratik uygulamalar son bulsun." ifadelerini kullandı. Ayrıca, halkın iradesine saygı duymanın demokratik bir olgunluk gerektirdiğini ve tüm tarafların bu yönde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Bedirhanoğlu, bu yanlıştan dönülmesi temennisinde bulunarak konunun yakından takip edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °