Bitlis Nemrut Kalderası UNESCO’ya aday

Vangölü Aktivistleri Van ve çevre illerdeki mirasları dünya gündemine getirmeyi sürdürüyor.

Van Haberleri 9.10.2023 16:31:00 0
Bitlis Nemrut Kalderası UNESCO’ya aday
Tarih: 09.10.2023 16:31

Aktivistler Bitlis Nemrut Kalderası ve Süphan Dağı potansiyel Jeopark Alanının UNESCO Küresel Jeopark ağına dahil edilmesi çalışmalarına katkıda bulunma çalışmalarına başladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aktivistler şu ifadeleri kullanıdı;

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)'nun 2021 yılında gerçekleştirilen 41. Genel Konferansında, her 6 Ekim gününün “ULUSLARARASI JEOÇEŞİTLİLİK GÜNÜ” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Jeoçeşitlilik günü dolayısıyla Van Gölü Havzasının en önemli jeo çeşitlilik alanı olan ve aynı zamanda Dünya’nın ikinci Türkiye’nin en büyük kraterine sahip “Bitlis Nemrut Kalderası” 30 km’lik çanak yürüyüşü gerçekleştirdik.

Amacımız: Bitlis Nemrut Kalderası ve Süphan Dağı potansiyel Jeopark Alanının UNESCO Küresel Jeopark ağına dahil edilmesi çalışmalarına katkıda bulunmak, aynı zamanda Van Gölü Havzası zenginlikleri ve Van Gölü farkındalığını arttırmaktır.

UNESCO’ya dahil edilmesi için Bitlis Nemrut Jeopark Şirketi yoğun bir çaba göstermektedir. Vangölü Aktivistleri olarak Şirketin yapacağı her türlü çalışmanın yanında ve destekçisi olacağız.

Etkinliğimize kıymetli destekler sunan Bitlis Nemrut Jeopark Derneği ve Bitlis DKMP teşekkür ederiz.


 

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Bitlis Nemrut Kalderası UNESCO’
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °