Betül Çelik, “Erciş'te kursiyerlerimizin işyeri açmasını destekliyoruz”

Erciş Sahilkent Aile Destek Merkezi Kooridanötü Betül Çelik yaptıkları çalışmaları ve verilen eğitimleri Vangölü TV’ye anlattı.

Van Haberleri 19.07.2022 14:22:00 0
Betül Çelik, “Erciş
Tarih: 19.07.2022 14:27

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV her alanda Van halkının faydasına olan çalışmaları ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van ve ilçelerini gezerek kadınların çalışmalarını gündeme getirerek, çalışma hayatında aktif rol oynamalarına destek veriyor.
Vangölü TV’nin bu seferki durağı Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sahilkent Aile Destek Merkezi oldu.

2013 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Sahilkent Aile Destek Merkezi Koordinatörü Betül Çelik, yaptıkları çalışmaları Vangölü TV mikrofonlarına şu ifadelerle anlattı:

Merkezimizde bu yıl içerisinde 17 kursumuz mevcuttur. Bu 17 kursun birçoğu mesleki teknik alanında bir kısım da çocuklarımıza yönelik kurslardır.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLELER AİLE DESTEK MERKEZLERİ’NDE CANLANIYOR
Şu an Aile Destek Merkezimizde, unutulmaya yüz tutmuş yorgan, çinicilik kurslarının yanı sıra kuaförlük, spor, Kuran’ı Kerim, dikiş-nakış, giyim gibi birçok kursumuz mevcuttur.
Yaz tatiline girmemiz nedeniyle birçok kursumuzda azalma olduğu için 5-6 kursumuzda eğitimlerimiz devam ediyor. Okulların tatil olması nedeniyle yaz Kur’an kursumuzu da açmış olduk. Bunun yanında keman, piyano ve bağlama kurslarını da açmayı planlıyoruz.

KADINLAR HEM PARA KAZANIYOR HEM DE SOSYALLEŞİYOR
Aile destek merkezimizde aile bütçelerine katkıda bulunan kursiyerlerimizin sayısı bir hayli artı. Kuaför kursumuzdaki öğrencilerimiz kuaför salonu açtı. Dikiş -nakışta kursumuzda yorgan atölyesi açan öğrencilerimiz oldu. Kadınlar burada bir yandan aile bütçelerine katkıda bulunurken, diğer yandan da sosyalleşiyor.

Kaynak: Vangölü TV

 


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °