BBP Genel Başkan Yardımcısı Çomaklı: Oy uğruna Demirtaş'a selam çakılıyor

Van'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Çomaklı, ana muhalefet partisine yüklendi.

Politika Haberleri 19.01.2024 13:43:00 0
BBP Genel Başkan Yardımcısı Çomaklı: Oy uğruna Demirtaş
Tarih: 19.01.2024 13:43 Güncelleme: 19.01.2024 14:09

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve şimdiki Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösteren Çomaklı, "Bakıyorsunuz CHP'nin önceki ve şimdiki genel başkanı, ikisi de 'Biz daha Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyen Selahattin Demirtaş'a selam çakıyor. Bunları da oy uğruna yapıyorlar. Oradan gelecek olan oya lanet olsun" diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Şafak Çomaklı ve Doç. Dr. Emin Serin, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Van'a geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Çomaklı, CHP başta olmak üzere muhalefet partilerine yüklendi.

Basınla buluşma toplantısına Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Şafak Çomaklı ve Doç. Dr. Emin Serin'in yanı sıra; Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, Yönetim kurulu Üyeleri Adnan Akbaş, Yusuf Coşar, Alperen Ocakları Van İl Başkanı Muhammed Nur Kaya, Özalp İlçe Başkanı Ali Arslan, İpekyolu İlçe Başkanı Metehan Özdağ, Edremit İlçe Başkanı Fatih Özmüş ve partililer katılım sağladı.

Edremit ilçesinde bulunan Sütçü Fevzi Kahvaltı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Çomaklı, partilerinin Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigârı olduğunu söyledi.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİLER…

Prof. Dr. Çomaklı, konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye sert eleştirilerde bulunarak, "CHP, PKK'nın siyasi uzantısı olan partiyle, oy uğruna dirsek temasında bulunuyor. Düşünün, CHP'nin hem önceki, hem de şimdiki genel genel başkanı, ikisi de şu an hapiste olan ve 'Daha Apo'nun, heykelini dikeceğiz' diyen kişiye selam çakıyorlar" dedi.

Çomaklı, Büyük Birlik Partisi'nin, oy oranının düşük olmasının çok önemli olmadığını, çünkü partilerinin saygın ve oy uğruna zikzak çizmeyen bir durumlarının olduğunu anlattı.

Adı, yolsuzluğa ve sıkıntılı işlere bulaşmayan kişilerle yol yürüdüklerini belirten Çomaklı, en az bir 30 yıl daha parti olarak var olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Genel başkan yardımcıları olarak Van ve Hakkâri ziyareti gerçekleştirmek üzere Van'da olduklarını anlatan Çomaklı, "Yerel seçimler öncesi bu iki şehrimizde bir takım çalışmalarda bulunduktan sonra, rapor olarak Genel Merkez ile paylaşacağız. Ben sınırımızı koruyan askerlerimiz ve iç güvenliğimizi sağlayan polisimiz, jandarmamız ve diğer güvenlik güçlerimiz nezdinde şehit olanlara rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza şifa dileklerimizi iletiyoruz. Bugün Van'dayız. Çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğiz. Van İl Başkanımız Mevlüt Kaya, yönetimi ve ekibine de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin de sizlere selamlarını iletiyoruz" diye konuştu.

"DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN SAHADAYIZ"

30 yıllık bir tecrübe neticesinde daha iyisini yapmak için sahada olduklarını anlatan Çomaklı, "Genel Başkanı şehit olmuş bir liderin partisinin seçimlerde büyük teveccüh göreceğine inanıyoruz. Bizim kendi ilkelerimiz var. Bizler 2000 yıllık bir devlet teşkilatının, son 30 yılındaki ideolojik alt yapıya hakim aktörlerden bir tanesiyiz. Bu durum, bizlere bir sorumluluk da getiriyor. Bu çizgimizde olan arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Kapılarımız bu ilkelere sahip kişilere açık" ifadelerini kullandı.

Adaylarına yönelik kırmızı çizgilerini açıklayan Çomaklı, "Kriterlerimizden en önemlisi, bu vatana ihanet etmeyen kişilere kapımız açık. Bizler de şehir ziyaretlerimizde sorunlar varsa onları ilgili yerlere iletiyoruz ve çözüm noktasında çabalıyoruz. Verimli bir çalışma olmasını arzuluyoruz. Bizleri yakın bir ilgiyle karşılayan parti teşkilatımıza da teşekkürlerimizi yineliyoruz" diye konuştu.

Cumhur ittifakı ile işbirliği dahilinde çalıştıklarını anlatan Çomaklı, "Bizler PKK'nın uzantılarının olduğu yerlerde işbirliği ile hareket ediyoruz. Farklı şehirlerde ise parti olarak seçimlerde yol haritamızı belirliyoruz. Bakın arkadaşlar bu ülkede şehitler oluyor. Sınırımızı koruyan askerler şehit oluyor. Genel Başkanımız diyor ki, sizler herkesle işbirliği yapabilirsiniz. Ama askeri şehit edenlerin uzantılarıyla işbirliği yapamazsınız. Bu yapılan işbirliği, Kandil'e yarıyor" dedi.

"DEMİRTAŞ'A SELAM ÇAKANLAR VAR"

Sorular üzerine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin attığı tweeti de değerlendiren Çomaklı, "Genel Başkanımız attığı tiweet ile bunu hatırlatıyor. Bakın Selahattin Demirtaş'a selam çakanlar var. Biz diyoruz ki PKK'nın uzantılarından bize gelecek oya lanet olsun. Seçmenlere bir şey demiyoruz. Ama partilerine oy veren seçmenlerin de biraz düşünmesi ve sorgulaması lazım. Niçin seçmenler olarak, kendi parti yönetimlerinin, kalkıp terör örgütüne yakın partilerle işbirliği yaptıklarını haykırmıyorlar. Bakın bizim terörle irtibatlı olanlarla selamlaşmamız veya dirsek temasında bulunmamız söz konusu değil. Genel başkanımız genel kurulda olunca, Meclis'te terk edenler belli. Onlar da konuşunca bizin Genel başkanımız terk ediyor. Şehitlerimiz geldiğinde sahte gözyaşı dökenler, askeri, polisi şehit edenlerin uzantılarıyla işbirliği yapıyorlar. İlkesizlik söz konusu. Bizler de seçmenlere söylüyoruz, tüm bunları sorgulayın. Bakın bir devlet geleneğimiz var. HDP ve ismi sürekli değişen bu harekete oy verenlerin de çok iyi düşünmesi lazım. Bizler birlikte varız. Bu ülke hepimizin" ifadelerini kullandı.

Önceki genel seçimde 600 adayla sahada olduklarını ve bu alt yapıyla seçime girdiklerini anlatan Çomaklı, "Çetrefilli işlere bulaşmayan kişilerle seçime giriyoruz. Tertemiz yaşayan kadrolarla hareket eden ve diğer partilerde olup, bizde yetişen isimler var. Hepsine diyoruz ki, biz sizin en güvenli limanınızız. Bakın bizim hareketin şahadet parmağı simgesiyle her yerde başı dik şekilde yürüyebilirsiniz" diye konuştu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

BBP Genel Başkan yardımcıları ve il teşkilatı, daha sonra kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °