Başkan Tanış’tan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümü mesajı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 6 Şubat'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerin birinci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayarak, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Van Haberleri 6.02.2024 13:58:00 0
Başkan Tanış’tan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümü mesajı
Tarih: 06.02.2024 13:58 Güncelleme: 06.02.2024 15:12

Başkan Tanış, mesajında depremin şehirlerde bıraktığı derin izlere vurgu yaparak, "Bugün, 6 Şubat depreminin acı hatırasını yine yüreğimizde hissediyoruz. O gün kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Gürpınar Belediyesi olarak depremin ilk anından itibaren tüm birimlerimizle birlikte harekete geçtik. Sonraki günlerde kadirşinas Gürpınarlı hemşerilerimizin de desteğiyle bugüne kadar yaşanmamış bir birlik ve dayanışma içerisinde deprem bölgesinin yaralarını sarmaya çalıştık. Devlet ve millet el ele bu felaketin üstesinden gelmeye çalıştık.

6 Şubat depremi, ülkemizin ve şehirlerimizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yaşadığımız bu büyük acılardan ders çıkararak bilim ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak şehirlerimizi güvenli hale getirmek adına tüm gayretimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Aynı zamanda bu akşam idrak edeceğimiz Miraç Kandili vesilesiyle başta Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere Cenab-ı Allah’tan tüm İslam beldelerine sağlık, esenlik ve huzur getirmesini niyaz ederim.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 11.8 ° / 4.2 °
Çarşamba 10.1 ° / 3.3 °
Perşembe 13.9 ° / 5.3 °