Başkan Tanış'tan Gürpınar'a Hizmet Fırtınası: 'Yeniliklerle Dolu İkinci Döneme Hazırız!'

Verilmiş Sözümüz, Yapacak İşimiz Var” sloganı ile yürüttüğü 5 yıl Gürpınar’da başkanlık yapan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hayrullah Tanış, "Gürpınar’a değer katacak projelerimizle yarına hazırız" dedi.

Van Haberleri 5.03.2024 12:37:00 0
Başkan Tanış
Tarih: 05.03.2024 12:37 Güncelleme: 05.03.2024 13:51

VANGÖLÜ TV ÖZEL / ziya Türk'ün Haberi

Gürpınar Belediyesi Yeni Dönem Projeleriyle Göz Dolduruyor.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, beş yıllık başarılı görev süresinin ardından ikinci dönem için projelerini kamuoyuyla paylaştı. "Verilmiş Sözümüz, Yapacak İşimiz Var" sloganıyla çıkılan yolculukta, Gürpınar'a pek çok yenilik getirdiğini vurgulayan Başkan Tanış, yeni dönemde de ilçeye değer katmayı hedefliyor. Gürpınar'ın istihdam, doğalgaz ve konut projeleriyle sosyal ve ekonomik anlamda bir dönüşüm yaşadığının altını çizen Tanış, ilçenin kırsal gelişimine de büyük katkı sundu. Başkan Tanış'ın ikinci dönem projeleri, AK Parti ve diğer siyasi temsilcilerin katıldığı bir programda tanıtıldı.

PROJE TANITIM TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?

Programa AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, Eski İl Başkanı Abdullah Aras, İpekyolu Eski Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, İlçe Başkanı M Garbi Erdoğan, Avukat Mehmet Yıldız, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Gürpınarlı katıldı. 

AK PARTİ'NİN GÜRPINAR'A HİZMET KARARLILIĞI

Programa, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ve diğer parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, önemli açıklamalarda bulunarak seçimde AK Parti'ye destek çağrısında bulundu. İl Başkan Yardımcısı Çalım, seçimlerde Gürpınar Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas'a sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı.

ABDULAHAT ARVAS'TAN GÜÇLÜ DESTEK ÇAĞRISI

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti'nin Van'a hizmet etme kararlılığına değindi. Tanış'ın başarılı bir belediye başkanlığı sürecinin ardından yeni projelerle halkın karşısına çıktığını söyledi. Arvas, Gürpınar ve Van'ın geleceği için partisinin projelerini desteklemenin önemini vurguladı.

BAŞKAN TANIŞ'IN BAŞARI DOLU KARİYERİ

AK Parti Eski İl Başkanı Abdullah Aras, bir belediye başkanında olması gereken özellikler hakkında konuştu. Belediye başkanlarının güvenilirlik, adalet, vefa ve mütevazilik gibi değerlere sahip olması gerektiğini belirtti. Aras, mevcut Başkan Hayrullah Tanış'ın bu özelliklere sahip olduğunu ve yeni dönemde de başarılarının devamını diledi.

HAYRULLAH TANIŞ'TAN TEŞEKKÜR VE HİZMET SÖZÜ

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise bugüne kadar birlikte çalıştığı tüm bireylere teşekkür ederek, Gürpınar'a olan bağlılığını ve beş yıl daha hizmet etme arzusunu dile getirdi. Tanış, 2019 yılında verilen sözlerin gerçekleştirildiği ve politika yapmak yerine hizmet odaklı çalışıldığının altını çizerek, rakiplerinin sundukları vaatlere karşın kendi projeleriyle Gürpınar'a gerçek değer katacağına inandığını ifade etti.

GÜRPINAR İÇİN UMUT VADEDEN PROJELER

Hayrullah Tanış, Gürpınar'a yönelik hayata geçirmeyi planladığı sosyal konut projeleri, doğalgaz hatları, çiftçi destekleri ve sosyal hizmetler gibi birçok projeyi açıkladı. Uzun vadeli planlar ve kısa süreli hizmetlerle Gürpınar'ın her alanda gelişimini sürdürmeyi hedeflediğini belirten Tanış, yenilikçi projeleriyle ilçe halkının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

İLÇENİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK ADIMLAR

Gürpınar Belediyesi'nin büyük yatırımlarıyla bölgeye değer katmaya devam edeceği belirtilirken, sahip olunan vizyonun ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yüzünü değiştireceği vurgulandı. Tanış yönetiminde, Gürpınar'ın her yönüyle gelişim gösterdiği ve gelecek vizyonuna kavuştuğu bir döneme girdiği öngörülüyor.

BAŞKAN TANIŞ'IN GÜRPINAR İÇİN AÇIKLADIĞI PROJELER

Başkan Hayrullah Tanış Doğru İşlerle Yola Devam sloganı ile yeni projelerini paylaştı.

1- Merkez 2. Etap Sosyal Konut Projesi ile Gürpınar’a 400 konut kazandıracağız. 
2- Hoşap Yeni Yerleşim 2. Etap Sosyal Konut Projesi ile 100 konut kazandıracağız.
3- Gürpınar – Hoşap Doğalgaz Hattı ve Çevre Mahallelere Dağıtımını sağlayacağız.
4- 5 Yılda 500 ihtiyaç sahibi ailemizin doğalgaz tesisatını biz kuracağız.
5- Dar Gelirli Çiftçilerimiz için Tarımsal Makine, Tohum ve Gübre Desteği vereceğiz, Siz ekin tohum gübre ve makine teçhizat bizden. 
6- İhtiyaç Sahibi Ailelere 5 Yılda 5 Bin Anaç Koyun Desteği vereceğiz.
7- Kadın Kültür ve Taziye Evlerini yapacağız.
8- Hoşab ve Norduz Bölgemize Makine İkmal Şefliklerini kuracağız.
9- Üniversite Sınavına Girecek, YKS’ye Girecek Yeni Mezun Öğrencilerimizin Sınav Ücretlerini biz karşılayacağız. Başarılı Ortaokul öğrencilerimize de Eğitim Desteği vereceğiz.
10- Tüm Gürpınarlı Üniversite Öğrencilerimize (Örgün olarak okuyan) Burs İmkanı sağlayacağız.
11- Kır Düğün Salonları ve Açık Hava Gösteri Merkezi İnşa edeceğiz. Halkımıza ücretsiz hizmet verecek. 
12- Millet Bahçeleri, Tematik Parklar ve Sportif Tesisler kuracağız.
13- Yoksul Ailelere Gıda, Giyim ve Barınma Desteği, Yeni Evlilere Çeyiz Desteği sağlayacağız. Evlelen her gencimize 15 bin liralık çeyiz desteği vereceğiz
14- 5 Yıllık Turizm Kalkınma Planımızla Gürpınar’ı Bölgenin En Önemli Çekim Noktası Yapacağız. Kadın ve Çocuklarımıza Ücretsiz Kültür Turları sağlayacağız.
15- Şehrin Gürültüsünden Uzaklaşıp Toprakla Bütünleşmek İsteyen Vatandaşlarımız İçin 200 Adet Hobi Bahçesi ve Kamp Alanları İnşa edeceğiz.
16- Nordus Koyunu Yününü Tekrar Ekonomiye Kazandıracağız. Yerel Kooperatifleri Destekleyecek, Kültürümüze Özgü Yün İşletmeciliğini Teşvik edeceğiz.
17- 9 Mahallemizi Kapsayan İmar Çalışmamızı Hayata Geçireceğiz. Yeni Akslar, Bulvarlar, Yol ve Meydanlar ile Mahallelerimizi Güzelleştireceğiz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Salı 11.8 ° / 4.2 °
Çarşamba 10.1 ° / 3.3 °
Perşembe 13.9 ° / 5.3 °