Bahçesaraylı iş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylılar tünel istiyor

Her yıl kış mevsiminde kar yağınca yolları kapanan ve bahar ayına kadar çileli bir sürece giren Bahçesaray ilçesi kış ayları boyunca birçok sorun ve sıkıntıyla baş başa kalıyor.

Van Haberleri 27.12.2023 03:27:00 0
Bahçesaraylı iş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylılar tünel istiyor
Tarih: 27.12.2023 03:27 Güncelleme: 27.12.2023 03:28

Her yıl kış mevsiminde kar yağınca yolları kapanan ve bahar ayına kadar çileli bir sürece giren Bahçesaray ilçesi kış ayları boyunca birçok sorun ve sıkıntıyla baş başa kalıyor. Türkiye'nin her yerinde ulaşımın rahatlaması can güvenliğinin sağlanması için tüneller yapılmaktadır. Bahçesaraylılar olarak yıllardır çektiğimiz çileleri artık çekmek istemiyoruz. Kışın kapanan yollardan dolayı memleketimize gidememekteyiz. Hastası olan kötü hava şartları nedeniyle hastasını zamanında Van'a getiremiyor. Artık bizlerin Bahçesaray'ımıza rahat gidip gelebilmemiz için bir tünel gerekiyor. Bahçesaray yolunda yaşanan çileyi bitirmek için Gevaş ile Bahçesaray ilçeleri arasına tünel yapılmalı' dedi.

Birçok başarılı projeye imza atan Bahçesaraylı iş insanı Berhem Baykara Bahçesaray’a tünel yapılması için yetkililere seslenerek projenin önemini ve detaylarını gazetemize anlattı. 
İş insanı Baykara “Yapılacak yeni tünel ve yol güzergahı, kesinlikle Gevaş, Arpet güzergahı olmalı. Ağuruf Dağı’na tünel yapıldığı zaman 8,5 km’lik yol kısalacak ve kışın kardan, çığdan kapanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BAHÇESARAY’IN KADERİ DEĞİŞEBİLİR”
Baykara yaptığı açıklamada “Kış mevsiminde kar yağınca yolları kapanan ve çileli bir sürece giren Bahçesaray ilçesi kış ayları boyunca birçok sorun ve sıkıntıyla baş başa kalıyor. Farklı yol güzergahları olmasına rağmen günlerce dünyayla ilişkisi kesilebiliyor. Yollarının açık olduğu günler de de ulaşım tam bir işkenceye dönüyor. Her yıl çığlardan dolayı birçok kişi yollarda can veriyor. İlçemizin bu sorunlardan kurtulması için ilçeye yapılacak bir tünel sorunun çözümüne, yol sorununun ortadan kalkmasına katkı sunacaktır. Kültür ve doğa turizmi için çok önemli bir coğrafyaya sahip olan Bahçesaray’a yapılacak tünel çalışması ilçenin kaderini değiştirebilir” şeklinde konuştu.

“TÜNEL YAPILMASINI BEKLİYORUZ”
İş insanı Baykara açıklamasının devamında “Sayın Cumhurbaşkanıma güzel ilçemizin güzel insanlarının duygularına tercüman olmak için çağrıda bulunmak istiyorum. 2024 yılına girmeye sayılı günler kala yaklaşık 55-60 yıldır Bahçesaraylılar bu yolda hayatlarını kaybediyorlar. Herkesin malumudur ki yıllardır kışın çığ ve kardan, yazın ise zorlu yol şartlarından dolayı birçok can kayıpları yaşanıyor. Şu anda Bahçesaray’a ulaşabilmek için 2985 rakımlı Kırapet Geçidinden 110 km yolu 2-3 saatte yada 258 km’lik Bitlis Hizan güzergahından 7 ila 8 saatlik yolculuktan sonra ilçeye varabiliyoruz. Devletimiz Bahçesaraylıları mağdur etmemek için karla mücadele için hiç bir masraftan kaçınmamıştır. Yetkililer şunu iyi bilsin ki hiç şüpheniz olmasın her sene yapılan karla mücadelede en az 1 km tünel yapılacak kadar para harcanmaktadır. Bundan dolayı ihtiyacımız olan 8,5 km’lik Gevaş Arpet Bahçesaray yolu devletimizin birim fiyatına göre 0 tenzilat olsa dahi en fazla 4-4,5 milyar lira civarındadır. Türkiye’nin her yerinde herkesin malumudur ki büyük tüneller yapılmaktadır Bahçesaraylılar olarak yıllardır çekmiş olduğumuz çileleri artık çekmek istemiyoruz. Tünel yapılmasını istiyoruz. Bizde refaha kavuşmak istiyoruz. Çoğunlukla İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar olmak üzere kışın kapanan yollardan dolayı memleketimize gidememekteyiz. Artık bizlerin Bahçesaray’ımıza rahat gidip gelebilmemiz için bir tünel gerekiyor ve bizler bu tüneli de hak ediyoruz. Umarız çağrımız bir an evvel karşılık bulur ve Bahçesaray’a tünel yapılır” diye konuştu.


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °