Bahar Yaklaşırken Van'da Budama Alarmı: Meyve Ağaçlarına Özen Şart!

İlkbaharda Bahçe Bakımı için Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş'tan uyarı geldi.

Van Haberleri 22.03.2024 12:13:00 0
Bahar Yaklaşırken Van
Tarih: 22.03.2024 12:13 Güncelleme: 22.03.2024 16:02

Van İl Tarım ve Orman Müdüründen budama uyarısı. Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, ilkbaharın yaklaşmasıyla bağ ve bahçe sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. Görentaş, meyve ağaçlarında yapılacak budama ve diğer önemli bakım işlemleri konusunda yetiştiricilere hatırlatmalarda bulunarak, bu dönemin önemine dikkat çekti.

KALİTELİ MEYVE İÇİN BUDAMA ŞART

Müdür Görentaş, meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve verimli ürünlerin elde edilmesi için toprak işleme, sulama, gübreleme ve zirai mücadele gibi temel işlemlerin yanı sıra düzenli budamanın da olmazsa olmazlardan olduğunu vurguladı. Budama tekniklerinin, meyve çeşitlerinin seçimi ile ağaçların yaşam döngüleri boyunca doğru uygulanmasının, bahçe verimliliğine katkıda bulunacağını söyledi.

BUDAMA VE BAHÇE BAKIMI NASIL ETKİ EDER?

Budama ve terbiye işlemlerinin, modern ve klasik meyvecilik uygulamalarında, ağaçların hem verimliliğini hem de sağlığını olumlu yönde etkilediğine değinen Görentaş, yetiştiricilere budama işlemini doğru bilmenin ve uygulamanın önemini anlattı. Ayrıca, hastalık ve zararlılarla mücadelenin de meyve ağaçları için kritik olduğunun altını çizdi.

UZMAN EKİPLER SAHADA YETİŞTİRİCİLERE DESTEK VERİYOR

İl ve ilçe tarım müdürlükleri teknik ekiplerinin gözlem ve çalışmalarını referans alarak, Van'daki meyve ağaçları için ilkbahar bakımının vaktinin geldiğini aktaran Müdür Görentaş, teknik bilgi desteği sağlamak ve doğru budama yöntemlerini anlatmak üzere uzman ekiplerin sahada üreticilerle birebir ilgilendiğini dile getirdi. Meyve ağaçlarında düzenli taç oluşumunu sağlayarak ürün kalite ve verimini artırmanın amaçlandığını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °