Aşkın Ceylan, “Erciş'te kadınlar ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olmalı”

Erciş Kışla Aile Destek Merkezi Kooridanötü Aşkın Ceylan, merkezde yaptıkları çalışmaları, düzenledikleri kursları ve eğitimleri Vangölü TV’ye anlattı.

Van Haberleri 19.07.2022 14:17:00 0
Aşkın Ceylan, “Erciş
Tarih: 19.07.2022 14:18

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV her alanda Van halkının faydasına olan çalışmaları ekranlara getirmeye devam ediyor. Van ve ilçelerini gezerek kadınların çalışma hayatında aktif rol oynamaları ve sosyalleşmeleri için yapılan faaliyetleri gündeme taşıyan Vangölü TV’nin durağı Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kışla  Aile Destek Merkezi oldu.

2017 yılından beri Kışla Aile Destek Merkezi’nde görevini sürdüren Koordinatör Aşkın Ceylan, yaptıkları çalışmaları Vangölü TV mikrofonlarına şu ifadelerle anlattı:

KADINLAR GELİR ELDE ETMEYE BAŞLIYOR
Aile Destek Merkezi olarak burada birçok ev hanımına destek vermekteyiz. Kursiyerler burada kendilerini geliştirmenin yanı sıra aile bütçesine de katkı sağlıyorlar. Örneğin giyim tasarım kursunda öğrendikleri ile kendi evlerinde terzilik yapabiliyorlar.
Bunun dışında diğer kurslarımızda da eğitim alan kursiyerlerimiz ekonomik alanda aile bütçelerine katkı sağlayabiliyor. Kadınlar eğitim alırken çocukları da burada oyun odalarımızda kalabiliyorlar.

“KADINLARIN SADECE EVDE DEĞİL DE DIŞARIDA DA AKTİF OLMALI”
Burada birçok kurs açıyoruz. Örneğin; dikiş-nakış, oyun odaları, okuma-yazma vb. en çok önem verdiğimiz kurslarımızın başında okuma yazma kursu geliyor ve buna yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bizler daha çok yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar geçekleştiriyoruz. Artık kadınların evde değil de dışarıda da aktif olmasını istiyoruz.

AİLE DESTEK MERKEZLERİ’NDE KADINLARA PSİKOLOJİK VE SAĞLIK EĞİTİMLERİ DE VERİLİYOR
Merkezimizde beceri kurslarının yanı sıra bir de eğitim seminerleri düzenliyoruz. Başta psikolojik ve sağlık eğitimleri olmak üzere ihtiyaç duyduğumuz alanlarda konunun uzmanları tarafından seminerler gerçekleştiriyoruz. Psikolojik destek almak istemeyen kadınlar, hiçbir yere gitmeden, hiçbir sıkıntıya girmeden buradaki seminerlerden faydalanabiliyor, hayatını daha güzel ve güçlü bir şekilde sürdürebiliyor.

Kaynak: Vangölü TV

 


Cuma 16.5 ° / 8.9 °
Cumartesi 16.6 ° / 8.9 °
Pazar 15.2 ° / 8.2 °