Gündemdekiler 4. Bölüm: Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gazeteciler Ziya Türk, Şükrü Akyüz, Kenan Gül

Gündemdekiler 4. Bölüm: Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gazeteciler Ziya Türk, Şükrü Akyüz, Kenan Gül

Programlar 5.10.2021 17:31:00 0
Gündemdekiler 4. Bölüm: Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gazeteciler Ziya Türk, Şükrü Akyüz, Kenan Gül
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV’de yayınlanan ve her hafta Van’ın gündemiyle ile ilgili konuların konuşulduğu Gündemdekiler Programının bu haftadaki konuğu Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış oldu. Gazeteci Ziya Türk'ün moderatörlüğünde, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile Yeni Şafak, Yeni Akit ve Milat Gazeteleri Bölge Temsilcisi Kenan Gül’ün de katıldığı porgramda Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış sorulara cevap verdi ve belediye çalışmalarını anlattı. Başkan Tanış 2 saat süren programda şu ifadelere yer verdi; 

“BELEDİYE OLARAK OTURTTUĞUMUZ BİR PAROLA VAR. YAPACAK İŞİMİZ, MİLLETE SÖZÜMÜZ VAR”

Belediye olarak oturttuğumuz bir parola var. Yapacak işimiz, millete sözümüz var. Bu konunun derinine inildiğinde çok önemli bir söz. Seçim döneminde adaylığımız açıklandığında projeleriniz nelerdir? diye sorulduğunda birçok arkadaşımız proje açıklarken ben proje açıklamadım. Projeleri insanların eksiklerine göre, toplumun taleplerine göre hazırlamak gerekiyor. Önemli olan bir yerde ihtiyacın ve yapılabilirliğin olması. Gürpınar’da esnaf ziyareti yaptığımızda, bu kadar okey ve oyun salonunun olduğunu bilmiyordum. Gidip baktığımızda her yer tıklım, tıklımdı. Gencecik fidanlar ve insanlar orada oyun oynuyor, tabi ki oynamalarına karşı değiliz fakat gençlere 'bütün zamanını neden burada öldürüyorsun?' diye sorduğumuzda, 'İş yok, iş olsa burada ne işimiz olur' cevabını alacağımızı biliyorduk. Bunların hesabını iyi yaparak ve ilk projemiz istihdam deyip bir adım attık. Gürpınar’da istihdam sözü verdik ve çok şükür bu söz olarak kalmadı gerçekleşti. Doğu ve güney doğunun en mükemmel fabrikasını kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Şuanda resmi açılışını yapmadık fakat açılış safasın da 230 kişi çalışıyor. Ve biz de sık sık ziyarete gidiyoruz. Artık okey taşlarının sesi yerine makine sesini duymaya başladık. İstihdam sayesinde Gürpınar esnafı ve tüccarının ekonomisine katkı sağlanacak. Ayrıca gençleri de evine ekmek götürebilir hale ve kimseye mahcup olmama seviyesine getiriyoruz. Hoşap kalesi benim 2014 yılında aday olduğum tarihteki projemdi bugüne nasip oldu. Halk ile toplandık ve beraber karar verdik. Bu projeyi gerçekleştirirken kimsenin şahsi bir menfaat beklememesini istedik ve kimse sadece kendini düşünerek davranmasın dedik. Hep beraber sadece Hoşap’ı düşünelim ve böyle hareket edelim dedim ve karar aldık. Ve bu şekilde hareket ederek projeyi gerçekleştirdik. Ben Hoşap kalesinin turizm açısından da çok ciddi bir getirisi olacağına inanıyorum. Şunu da söylemek gerekirse yine seçim döneminde parke taşı yapılmayan köy kalmayacak. Tabi nüfusun olmadığı köyler hariç. Yıllardır Van’da ve ilçelerinde Ak Belediyecilik ve gelişim olsun diyoruz. Tabi bunun en büyük ve en güzel örneği Gürpınar’dır.

“SİYASETİ BİR TARAFA BIRAKARAK İLİMİZİ VE İLÇELERİMİZİN KAZANMASINI İSTİYORUZ”

Siyaseti bir tarafa bırakarak ilimizin ve ilçelerimizin kazanmasını istiyoruz. Bu şekilde de düşünülmesi lazım. Çünkü siyasi rekabet Gürpınar’a hiçbir şey kazandırmıyor. Bildiğiniz üzere AK Parti ilk defa 2019 da Gürpınar’ı aldı fakat hiçbir şey değişmedi ve hiçbir yatırım yapılmadı. Belediyecilik dediğimiz bir şey var bu doğrultuda Biz belediyeye ne yaptıklarını sorduğumuzda sadece çöp toplayıp ve istenildiği üzere kum gönderilip temel dolgusu yapıldığını söylediler, fakat bu belediyecilik değil. Belediye başkanının görevi bulunduğu ilçedir. Bence görevinin sınırları yoktur. Bir kişinin sorunu varsa belediye başkanı onunla dertlenmiyorsa bu işi yapmasın. Herkesin derdini kendine dert edineceksin. Orada bir sorun varsa o belediye başkanının sorunudur. Sosyal belediyecilik ve yerel yönetimlerin güçlenmesindeki kastımız da budur. Biz lafa bakmıyoruz bizim yaptığımız icraatlar ortada, gelip görebilirler. Bunun dışında koron virüs ile mücadelede ulaşım araçlarının hijyenine önem verdik, taksi, minibüs gibi araçların temizliğinden başladık. Daha sonra insanların sıkça girip çıktıkları alanların dezenfektesini sık sık yaptık. Aşı konusunda da insanların aşı karşıtı olmasına anlam vermiş değiliz, lütfen bu konuda hassas davranıp aşınızı olun ve kendi çevrelerinde ikna etmeye davet ediyoruz.

Kaynak: Vangölü TV


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °