Gündemdekiler 35. Bölüm: Erciş Kaymakamı Mehmetbeyoğlu’ndan İnci Kefali Festivaline davet

Gündemdekiler 35. Bölüm: Erciş Kaymakamı Mehmetbeyoğlu’ndan İnci Kefali Festivaline davet

Programlar 6.06.2022 13:21:00 0
Gündemdekiler 35. Bölüm: Erciş Kaymakamı Mehmetbeyoğlu’ndan İnci Kefali Festivaline davet
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV’de yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler Programı bu haftaki gündemi  Erciş Kaymakamı Mehmetbeyoğlu’dan İnci Kefali Festivaline davet oldu. Programda Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu inci kefali festivaline bütün Van halkını davet etti. Van’ın Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu 3-4-5 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak olan inci kefali Festivali’ne Vangölü TV aracılığı ile herkesi davet etti.

10. Uluslararası İnci Kefali Festivaline birçok etkinlikle birlikte 03 Haziran 2022 Cuma günü start verileceğini belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş’in tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile birçok markaya sahip olacağını şu şekilde ifade etti;

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Van Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile birlikte festivalimizi düzeliyoruz. Mavini ve yeşillin buluştuğu Erciş ilçemizde 2 bin yıldır devam eden İnci Kefali göçünün eşsiz gösterisinin su ile doğanın harmanlandığı festivalimize bütün hemşerilerimizi davet ediyorum. 3 gün sürecek olan festivalimizde gelecek nesillere tarihi bir iz bırakmak adına öncelikle Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onaylı ve temsilcilerinin hazır bulunacağı İnci Kefali Festivalini uluslararası bir sergi yapacağız. Farklı kategorilerdeki inci kefali göçünü fotoğraf makinaları ve dronlarla kayıt altına alınacak olan bu muhteşem doğa olayına hepimiz şahitlik edeceğiz. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetlimizde bulunmaktadır. Festivalde 3 gün boyunca konserler, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve farklı yarışmalarla olacaktır.

AMACIMIZ; İLÇEMİZİ TURİZM ALANINDA TANITMAKTIR

Bizim buradaki amacımız endemik bir tür olan İnci Kefalinin binlerce yıldır süren bu yolculuğu eşliğinde ilçemizi turizm alanında tanıtmaktır. İnci Kefalinin bu muhteşem yolculuğu adeta insanlara ilham kaynağı olmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde 14 bin insanın geçim kaynağı olan İnci Kefali Festivalimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Bir diğer önemli konu ise 15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasındaki avlanma yasağına sizlerin aracılığı ile dikkat çekmek istiyoruz.

ZERNAKİ TEPE ERCİŞ’İN İMAJINI TAÇLANDIRACAK

İnci kefali ile başlayan imajımızı yine 2 bin yıllık tarihi geçmişiyle Kültür Bakanlığımız aracılığıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlanan Urartular miras ilk ızgara şehir planlı Zernaki Tepesi ile taçlandırmak istiyoruz.

ERCİŞ MARKA DEĞERLERİN BULUŞTUĞU BİR ŞEHİRDİR

Erciş aslında kültürü, tarihi, edebiyatı ve sanatı ile anlatmakla bitmeyecek bir yerdir. Bunların dışında Çelebi Bağında bulunan Selçuklu Mezarlığıdır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Selçuklu Mezarlığı etrafında bulunan bir doğa harikası olan flamingo kuşlarının üreme ve göç yerlerini de mutlak koruma altına alındı. Bizler bunları yaparken gerek Urartular dönemini gerekse Selçuklu döneminden kalan Selçuklu mezarlığını ve Karakoyunlu döneminde başkentlik etmiş Erciş ilçemizi marka değerleri ile ön plana çıkartmak istiyoruz. ENDEMİK ERCİŞ ÜZÜMÜ YENİDEN KAZANCA DÖNÜŞECEK Nasıl ki inci kefali kıymetli ve değerli ise Erciş üzümü de bizler için büyük önem arz etmektedir. Yaklaşık 2 yıldır Van Valiliğimiz Erciş Belediyemiz, Erciş Kaymakamlığımız, siyasetçilerim ve vatandaşlarımızla birlikte bu endemik türün tekrar yaygınlaşması ve önemli bir gelir kaynağı haline gelmesini istiyoruz.

Kaynak: Vangölü TV

Programın detayları videoda...


Salı 15 ° / 8.4 °
Çarşamba 16.2 ° / 9 °
Perşembe 17.9 ° / 10 °