Arife Günü Van'da Sokaklar Kaynıyor: Tezgahlar Kadar Esnafın Yüzü de Güldü!

Ramazan Bayramı alışverişi yapmak isteyen Vanlılar çarşıları doldurdu. Arife Günü yaşanan alışveriş yoğunluğu zirve yaptı.

Van Haberleri 9.04.2024 21:31:00 0
Arife Günü Van
Tarih: 09.04.2024 21:31 Güncelleme: 15.04.2024 13:23

Ramazan ayının bereketi son gününde de Vanlıların çarşı pazarlara olan ilgisiyle kendini gösterdi. Bayram alışverişini arife gününe bırakan vatandaşlar, şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda yoğunluğa neden oldu. Çarşıları ve sokakları dolduran insanlar arasında hararetli pazarlık anları yaşanırken, şenlik havasında geçen alışveriş telaşı, renkli görüntüler oluşturdu.

ESNAFLARDAN YOĞUNLUĞA İLİŞKİN MEMNUNİYET AÇIKLAMASI

Van'da her bir köşede kurulan tezgahlarda alışveriş yapan Vanlıların pazarlıkları neşeli anlara sahne olurken, esnaf da ortaya çıkan kalabalıktan oldukça memnun gözüküyor. Uzun zamandır bayram kazancını bekleyen esnaflar, Ramazan Bayramı'nın getirdiği iş hacminden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Esnafın belirttiğine göre bu bayram, geçmiş bayramlardan daha fazla hareketli geçiyor.

MARAŞ VE CUMHURİYET CADDELERİNDE YÜRÜMEK ZORLAŞTI

Vanlı esnaflar, özellikle Maraş ve Cumhuriyet caddelerinde oluşan yoğunluğun boyutlarını anlatarak, insanların kaldırımda yürümekte zorlandıklarını dile getirdi. Alışveriş için gelen vatandaşların her birinin elinde poşetler olduğunu ve bunun esnafa büyük bir can suyu olduğunu vurguladılar. Dini bayramların her zaman esnaf için bir bereket zamanı olduğunu söyleyen esnaflar, bu bayramın öncekilerden daha yoğun geçtiğini belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °