Alışveriş Maratonunun Ardından Vanlılar Kent Meydanında Soluklandı!

Vanlılardan yoğun bayram alışveriş telaşından sonra Kent Meydanı'ndabir nefes molası.

Van Haberleri 10.04.2024 18:52:00 0
Alışveriş Maratonunun Ardından Vanlılar Kent Meydanında Soluklandı!
Tarih: 10.04.2024 18:52 Güncelleme: 15.04.2024 15:02

Ramazan bayramının arifesinde geleneksel bayram alışverişi için dışarı çıkan Vanlılar, alışverişin yorgunluğunu Van Kent Meydanı'nda atmaya çalıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte dışarıya çıkan vatandaşlar, alışveriş sonrası yorgunluklarını meydanın serin ve huzurlu atmosferinde gideriyorlar.

KENT MEYDANI DİNLENME NOKTASINA DÖNÜŞTÜ

Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Van Kent Meydanı, bayram telaşına bir mola vermek isteyenler için vazgeçilmez bir nokta haline geldi. Meydan, aileler için hem bir buluşma hem de dinlenme mekanı olarak kullanıldı. Alışverişi tamamladıktan sonra dinlenmek amacıyla meydana gelen aileler, güzel havanın ve birbirlerinin şirketinin tadını çıkarırken, çocuklarının oyun oynamasına izin verdi. Bazı vatandaşların da meydandaki banklarda oturarak biraz olsun rahatlamayı tercih ettikleri gözlemlendi.

BAYRAM TELAŞININ SON SANİYELERİ

Ramazan bayramına sayılı günler kala, Vanlılar son alışverişler için zamanla yarışıyordu. Meydan çevresindeki dükkanlar son hazırlıklarını yapan vatandaşlarla hareketlilik gösterirken, bazı Vanlılar alışverişin keyfini çıkarmaya bakanlardı. Herkesin bayrama hazır olmak için yoğun çaba harcadığı bu günlerde, kent meydanı adeta bir sığınak gibi insanlara hizmet ediyordu. Bayram öncesi son alışverişleri tamamlamaya çalışanların yanı sıra, son kontrollerini yapan vatandaşlar da meydanın yoğunluğunu artıran faktörlerdendi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °