AK Parti Gençlik Kolları'ndan Filistin'e destek

AK Parti Van İl Gençlik Kolları tarafından, Filistin halkına destek ve İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Politika Haberleri 6.11.2023 12:29:00 0
AK Parti Gençlik Kolları
Tarih: 06.11.2023 12:29 Güncelleme: 12.11.2023 22:38

Sıhke Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, 'Filistin'de zulme dur de' pankartı açıp, 'Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli?', 'Müslüman zulme boyun eğmez', 'Çocuklardan ve adaletten tarafız' ve 'Filistin'de katilin parmak izi İsrail' yazılı dövizler taşıdı.

Yeni Yol'dan Beşyol'a kadar yürüyen AK Parti Van İl Gençlik Kolları, daha sonra burada basın açıklaması yaptı. 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ve Van'da da gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'ın da katılım sağladı yürüyüşte, AK Parti Van Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Çalağan bir açıklama yaptı.

ÇALAĞAN: "İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI SUS PUS OLMUŞ"

İsrail'in tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırdığını belirten Başkan Çalağan, "Bugün burada Gazze'den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen gözyaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran Ak Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak #SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız. 1948 Yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin'de; katil İsrail 7 Ekim'den bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur.  Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya gelmiştir. Saldırılarının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir" dedi.

"SAVAŞ HUKUKU, İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR"

Netenyahu hükümetinin soykırım suçu işlediğini söyleyen Başkan Çalağan, "41 kilometre uzunluğu 10 kilometre genişliğinde bir alanda 2 milyonun insanın yaşadığı, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze'de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netenyahu hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum, İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. AK Gençlik olarak bu vahşete ve bu katliamlara "#SayStop" demek adına geçtiğimiz Cuma günü Starbucks markasının İsrail'e verdiği desteği göz önünde bulundurarak AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30.000'i aşkın gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestomuzu gerçekleştirmiş, AK Parti Gençlik Kolları olarak #SayStop demiş ve işgalci İsrail'in masum kanına doymayan alçak saldırıları son buluncaya kadar #SayStop demeye devam edeceğimizi bildirmiştik" diye konuştu.

"ZULME KATKI SUNAN KİM VARSA HESABI TUTULMAKTADIR"

Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısında olduklarını söyleyen Çalağan, "Bugünde, burada olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak AK Parti Gençlik Kolları mensupları olarak; Bugün Gazze'de soykırıma dur de, bugün Gazze'deki vahşete dur de, bugün Gazze'deki zulme dur de, bugün Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına dur de, bugün İsrail'e dur de diyerek haykırıyoruz ve #SayStop demeye devam ediyoruz. Bu vatanın gençleri hem kültürü hem de uluslararası değerlere olan bağlılığın bir sonucu olarak Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısındadır. Altını çizerek tekrar ifade ediyoruz; Bugün Anadolu'nun her bir köşesinde milyonlarca genç Gazze'de yavrusunun cenazesini kucağına almış bir annenin yüreğindeki sızıyı en derinden hissetmekte, bu zulme katkı sunan kim varsa hesabını tutmaktadır. Türkiye'nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK Gençlik olarak daha adil bir dünya diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinde; her zaman mazlumların savunucusu olduğumuzu, insanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek #SayStop diyerek haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYATÜRK: "FİLİSTİN'DE ÇOK NET BİR ŞEKİLDE KATLİAM MEYDANA GETİRİLİYOR"

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, "AK Parti Gençlik Kollarımızın SayStop yani dur de, basın açıklamasına destek vermek için toplandık. Sadece Van gençlik kollarımız değil, ülkemizdeki bütün gençlik kollarımız eş zamanlı aynı saate katliam meydana getiren İsrail'e dur demek anlamına gelen SayStop'la biz burada sizinle birlikteyiz. Tabi bugün Filistin'de çok net bir şekilde katliam meydana getiriliyor. Bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, insanlar paramparça ediliyor. İnsanların evleri başlarına yıkılıyor ve artık sayı 10 binlerle ifade edilen bir katliama varmıştır. Türkiye'de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde Avrupa Birliği, Amerika, Batı, bir tek gazetecinin bile yargılanmasına kadar karışmakta, eğer bu yargılanma doğru yapılmazsa sizin ülkenize, savcınıza, hakiminize biz yaptırım yapacağız diyor ama açık ve net bir şekilde İsrail'in parçaladığı bebek, çocuk, kadın, yaşı cenazeleri karşısında Avrupa Birliği, Amerika ve Batı'nın tavrı korkunçtur, utanç vericidir. Bu yetmemiş gibi Batı tek tek İsrail'e gidip desteklerini ifade etmektedir. Batılı liderler İsrail'in katliam yapan Başbakanı karşısında put gibi durmakta ve bunlara açık, net bir şekilde destek vermektedir. Siz kime destek veriyorsunuz? Katliam devam etsin, katiller daha fazla katliam yapsın diye destek verdiğinizin farkında değil misiniz?" dedi.

"İSRAİL, FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASI KARŞISINDA YENİLECEKTİR"

ABD'nin Haçlı zihniyetini ortaya koyduğunu söyleyen Kayatürk, "ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e giderek ben buraya Yahudi olarak buraya geldim diyor. Diğer taraftan bakıyoruz ABD Temsilciler Meclisi Başkanı çıkıp diyor ki İncil bize Yahudilere destek vermemizi, dolayısıyla İsrail'in yanında durmamızı emrediyor. Bu kadar açık ve net bir şekilde Haçlı zihniyetini ortaya koyuyorlar. Bunlar Haçlı zihniyetini ortaya koyduklarında ne kadar bebeğin, çocuğun, kadının, yaşlının katledildiğini, vücutlarının paramparça edildiğini görmüyorlar mı? İstedikleri kadar destek gelsin, istedikleri kadar Amerika'nın iki tane gemi filosu gelsin, İngiliz gemi filosu gelsin. Dünyanın tamamı, Batı'nın tamamı İsrail'e destek için gelsin. Ben onlara bir şey hatırlatıyorum. Bakın Halid bin Velid bir yeri fethetmeye giderken oranın kralına yazıp diyor ki ben sizin hayatı sevdiğiniz kadar ölümü seven adamlarımla geliyorum. Teslim olun, İslam'a girin diyor. Bu kral Çin İmparatorluğundan destek isteyip, bana böyle bir ekip geliyor. Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi Batı'nın İsrail'e yardım ettiği gibi, Çin İmparatoru mektuba cevap vererek diyor ki ölümü bizim hayatı sevdiğimiz kadar seven bir grupla mücadele edemezsiniz. Teslim ol, onların dediklerini yap diyor. Bende aynı şekilde İsrail'e sesleniyorum. Filistinliler kendi toprakları için ölmeye razıdırlar. Batı'nın hayatı sevdiği kadar kendi toprakları için şehit olmaya, ölüme giden, bunu seven bir halk var. O nedenle bütün Batı İsrail'in yanına gelsin bir şey yapamazlar. Eninde sonunda İsrail, Filistin'in haklı davası karşısında yenilecektir. Filistin'in kendi toprakları Filistinlilere verilecektir. Bunu böyle bilsinler" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup sessiz bir şekilde dağıldı.


 

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Parti Gençlik Kolları' Filistin' destek
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °