AK Parti, Van'da iki başkanla yollarını ayırdı

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Van'da ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 7 Belediye başkanından 5 tanesi ile devam kararı alan AK Parti, 2 başkan ile yollarını ayırdı.

Politika Haberleri 7.02.2024 17:18:00 0
AK Parti, Van
Tarih: 07.02.2024 17:18 Güncelleme: 07.02.2024 17:26

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde eski Milletvekili Abdulahat Arvas’ı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösteren AK Parti, ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Uygulama Otelinde yapılan aday tanıtım toplantısına AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, İl Başkanı Emre Güray, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

AK PARTİ İKİ BAŞKANLA YOLLARINI AYIRDI

AK Parti mevcut belediye başkanlarından Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’le yola devam derken, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’la yollarını ayırdı.

İlçe belediye başkan adayları AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından açıklandı. AK Parti Edremit’te mevcut belediye başkanı İsmail Say, Tuşba’da Süleyman Oflas, Bahçesaray’da Remzi Orhan, Çatak’ta mevcut belediye başkanı Abdurrahman Şeylan, Gevaş’ta mevcut belediye başkanı Murat Sezer, Gürpınar’da mevcut belediye başkanı Hayrullah Tanış, İpekyolu’nda Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, Başkale’de Lokman Ertuş, Erciş’te eski bakan yardımcısı Fatih Çiftçi, Çaldıran’da Eski Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Muradiye’de Yıldırım Eyyübi Mehmetağaoğlu, Özalp’ta Atakan Gönülçeken ve Saray’da Mehmet Çelebi’yi aday gösterdi.

“ADAYLARIMIZI HALKIMIZA EMANET EDİYORUZ”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tüm Vanlı hemşehrilerimizi selamlıyorum. Bu salonu dolduran, burayı gül bahçesine çeviren herkesi selamlıyorum. Bu salona sığmayan insanların bir anlamı var. 1 Nisan günü kazanmış, Van'ın sokaklarına taşan kalabalık var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın size selamı var. Belediyecilik AK Parti'nin işi. Van Ak belediyecilikten biraz uzak kaldı. 1 Nisan günü Van'ı AK belediyecilik ile buluşturacağız. Van dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Kadrolarımız Van’ın sorunlarını çözmek için çalışacak. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimleri kazandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Abdulahat Arvas ve ilçe belediye başkan adaylarımız gece gündüz çalışarak halkımıza hizmet edecek. Van AK belediyecilik anlayışıyla hak ettiği yere gelecek. 22 yıllık iktidarımızda ülkemizin dört bir yanında yaptığımız hizmetlerle çığır açtık. Halkımız 22 yıldır hizmeti tercih etti. Allah’ın izniyle bundan sonra da öyle olacak. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ülkemizin gelişmesi, kalkınması için durmadan yolumuza devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalarla şehirleri ihya ettik. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı ve ilçe belediye başkan adaylarımızı halkımıza emanet ediyoruz. Belediye başkan adaylarımız halkımızdan yetki aldıktan sonra çalışmalarıyla Van’da çığır açacak. Van benim için çok özel bir şehir. Burayı, buranın insanını sevdim” diye konuştu.

“VAN’I HEP BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ”

Aday tanıtım toplantısında birlik, beraberlik çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ise “31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimleri kazanarak ilimizin tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız. Kimse arasında ayrım yapmayacağız. Herkese eşit davranacağız. İnsanlarımızın ve ilimizin her türlü sorunuyla yakından ilgileneceğiz. Onun için 31 Mart tarihine kadar çalmadık kapı bırakmayacağız. Halkımızı ziyaret edip sorunları, talepleri dinleyeceğiz. Van’ı hep birlikte kalkındıracağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Allah’ın izniyle Van bizimle hak ettiği yere gelecek. İlçe belediye başkan adaylarımızın ilimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Parti ' başkanla yollarını ayırdı
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °