AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Duran, Kadın Hakları İçin Kararlılık Vurgusu Yaptı

AK Parti Van İl kadın Kolları Başkanı Havva Duran partisinin kadın hakları konusunda yeni bir çığır açtığını ve eğitimden iş hayatına kadar dev hamleler yaptığını söyledi.

Van Haberleri 9.03.2024 22:30:26 0
AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Duran, Kadın Hakları İçin Kararlılık Vurgusu Yaptı
Tarih: 09.03.2024 22:30

AK Parti Van İl kadın Kolları Başkanı Havva Duran partisinin kadın hakları konusunda yeni bir çığır açtığını ve eğitimden iş hayatına kadar dev hamleler yaptığını söyledi.

8 MART İÇİN GÜÇLÜ MESAJLAR

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan bir açıklamada, partisinin iktidardaki rolüyle kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını artırdığını vurguladı. Duran, AK Parti'nin kadınları desteklemeye devam edeceğine dair taahhütlerini yineledi.

HER İLDE BASIN AÇIKLAMASI

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve diğer partililer, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve kadın haklarına olan bağlılıklarını ifade etmek amacıyla il başkanlığı binasında toplandı. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamalarında AK Parti'nin kadın politikalarına vurgu yapıldı. Duran, partisinin kadına yönelik şiddetle mücadelede attığı adımları öne çıkardı ve kadınların toplumda daha etkin olmaları gerektiğini belirtti.

 

KADIN VE ERKEK BİRLİKTE İNŞA EDİYOR

Havva Duran, kadın erkek eşitliğine vurgu yaparken, kadınların toplumda karar alma süreçlerine dahil edilmesinin önemine değindi. Tüm alanlarda kadın erkek eşitliğini desteklediğini ifade ederken, kadınlara yönelik gerçekleştirilen anayasal düzenlemelerden ve kamusal alandaki kılık kıyafet özgürlüğüne kadar yapılan yeniliklerden bahsetti.

İŞ HAYATI VE EĞİTİMDE KATINLAR ÖNE ÇIKIYOR

İş hayatında ve eğitimde kadınların giderek daha fazla yer aldığını vurgulayan Duran, hükümetlerinin bu alanda kadınlara verdiği desteği ve yapılan düzenlemeleri anlattı. İş gücü piyasasına ve karar verme mekanizmalarına kadın katılımını artırma adına yapılanlar arasında üniversiteye giden kız öğrenci sayısının artması, kamuda kadın istihdamının yükselmesi ve kadın girişimcilere sağlanan ekonomik destekler sayıldı.

SİYASETTE KADIN ÜYE ARTIŞI

AK Parti'nin kadınlara yönelik şiddetle mücadeledeki düzenlemeleri ve kadın üye sayısındaki artışa değinen Duran, partisinin Türkiye'nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip olduğunu söyledi. Kadın haklarına ve aile bütünlüğünün korunmasına yönelik politikaların altını çizdi ve daha yapılacak çok iş olduğunu belirtti.

Duran, tüm bu gelişmeleri anlatırken, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlama niyetini ve kadın erkek birlikte daha adil bir toplum yaratma kararlılığını ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °