AK Parti Büyükşehir Aday Adayı Ayhan Kayatürk: Herkese ve herkesime gideceğiz

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Kayatürk, aday gösterilmemem halinde seçimi kazanarak Van'a hizmet etmek için tüm kesimlerden destek isteyeceğini belirttti.

Politika Haberleri 13.12.2023 14:38:00 0
AK Parti Büyükşehir Aday Adayı Ayhan Kayatürk: Herkese ve herkesime gideceğiz
Tarih: 13.12.2023 14:38 Güncelleme: 13.12.2023 15:36

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Kayatürk, aday gösterilmemem halinde seçimi kazanarak Van'a hizmet etmek için tüm kesimlerden destek isteyeceğini belirterek, 'Projelerimizi hayata geçirip Van'ı hak ettiği noktaya getireceğiz. Van'ı akıllı şehircilik uygulamalarıyla yöneteceğiz. Van'da çok güzel hizmetlerimiz olacak. Geçmiş seçimlere baktığımız zaman yaklaşık 200 bin seçmenin sandığa gitmediğini görüyoruz. Bu sandığa gitmeyen seçmenlerin çoğunun AK Parti'ye oy verecek insanlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla onlar üzerinden çalışma yapacağız. Ayrıca HEDEP, CHP, MHP, Yeniden Refah Partisi gibi bütün partilerin kapısını çalacağız. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir şeklinde değerlendireceğiz. Herkese ve herkesime gideceğiz. Bu defa Van diyeceğiz. Van için oy isteyeceğiz. Van'a marka şehirler statüsü kazandıracağız' dedi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Ayhan Kayatürk çalışmalarını sürdürüyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Kayatürk, “Kent konseyini muhakkak harekete geçireceğiz. Kentin bütün dinamiklerini işin içine katacağız. Kent konseyine valilik, ilçe belediyeleri, kamu kurumları, meslek odaları, iş insanları, ilgisi ve bilgisi olan herkesi dahil edip birlikte Van’a hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“GENEL MERKEZDE PROJELERİMİZİ ANLATTIK”

AK Parti Genel Merkezinde önemli isimlerle buluşarak Van için hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlattıklarını söyleyen Kayatürk, “Uzun yıllara dayanan kamu yöneticilik deneyimi ve belediyecilik hizmetlerinin yürütüldüğü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası gibi uzman kuruluşlarda edindiğim tecrübelerimi siyasete atılarak hizmete dönüştürmek istiyorum. Kadim şehir Van’ın kaderini değiştirmek,  hak ettiği yere getirmek ve marka şehirler arasına katmak en büyük hedefimdir. Seçim çalışmalarımı sürdürüyorum. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek projelerimi anlatıp sorunlarını dinliyorum. Ankara’ya giderek genel merkezde Van koordinatörümüz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyla görüştük. Görüşmelerimiz şuan devam ediyor. Projelerimizi ve şehirde hayata geçireceğimiz çalışmaları anlattık” ifadelerini kullandı.

“İYİ ÇALIŞMAYLA KAZANABİLİRİZ”

AK Parti olarak iyi bir çalışmayla seçimi kazanabileceklerini belirten Kayatürk, “Bizler, teşkilatlarımız, il başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve gönüllü bütün vatandaşlarla beraber bu dönem iyi çalışırsak kazanacağımızı düşünüyorum. Geçmiş seçimlere baktığımız zaman yaklaşık 200 bin seçmenin sandığa gitmediğini görüyoruz. Bu sandığa gitmeyen seçmenlerin çoğunun AK Parti’ye oy verecek insanlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla onlar üzerinden çalışma yapacağız. Ayrıca HEDEP, CHP, MHP, Yeniden Refah Partisi gibi bütün partilerin kapısını çalacağız. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir şeklinde değerlendireceğiz. Herkese ve herkesime gideceğiz. Bu defa Van diyeceğiz. Van için oy isteyeceğiz. Ben bu konuda bütün partilerde olduğu gibi HEDEP de bu defa Van için, Van’ın geleceği için, gençlerimizin geleceği için iktidar partisinden bir belediye başkanı seçilmesi, şehre ve memlekete güzel hizmetlerin getirilmesi noktasında oy tercihlerini bu şekilde kullanabileceklerine inanıyorum. Biz bu inançla yola çıktık ve kazanabileceğimize kesinlikle inanıyorum” dedi. 

“VAN’IN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Van’ın birçok sorunu olduğunu belirten Kayatürk, “Halka hizmet için yerel yönetimler çok önemli. Bu konuda çok heyecanlı ve istekliyim. Bilgimi, birikimimi halkımızın emrine sunmak istiyorum. Van’ın geleceğine yön verebilecek vizyona sahip stratejik planları ve projeleri olan biri olarak çok sevdiğim Van a ve Vanlılara hizmet etmekten haz duyarım. Şehrimizi büyük projelerle buluşturmak, vizyon belediyeciliği, kültür belediyeciliği ve sosyal belediyeciliği beraber yürüteceğiz.  Van’ın birçok sorunu var. Van yaklaşık 15-20 yıl geriden geliyor. Dolayısıyla çok ciddi sorunlarımız var. Bunların başında harita imar planlarıyla ilgili sorunlarımız var. Bu imar planlarının ve haritaların yeniden güncellenmesi gerekiyor. 18. maddeyle ilgili vatandaşlarımızın yaşamış olduğu ciddi sıkıntılar var. Bunları çözüme kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm yapmamız gerekiyor. Van’ın olmazsa olmazı artık kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Şehrimizin kurulu olduğu yer depremsellik yönünden çok sağlıklı bir zemine sahip değil. Dolayısıyla yeni bir şehir kurgulayıp özellikle çevre yolu ve civarında sağlam zeminler bulup şehri oralara taşımak, yeni bulvarlar, arterler açmak, kamu kurum kuruluşları ve yatırımcı vatandaşlarımızın yatırım yapabileceği mekanlar olarak oraları değerlendirip şehri yeni bir sağlam zeminin olduğu yere taşımamız gerekiyor. Bu vesileyle şehrin o sıkışmışlığı ve trafik sıkışıklığını da bir şekilde gidermiş oluruz. Yine şehrin önemli sorunlarından biri olan toplu taşımayla ilgili şu an belediyelerimiz otobüs, minibüs gibi araçlarla bu hizmeti veriyorlar ama yeterli olmadığını görüyoruz. Van’a mutlaka olmazsa olmaz raylı sistemi getirmemiz lazım. Raylı sistemleri getirip muhakkak projelendirip metrobüs veya tramvay şeklinde bunun fizibilite çalışmaları yapılacak. Edremit’ten başlayıp üniversiteye kadar gidecek bir hat düşünüyoruz. Yine şehre uğrayacak şekilde raylı sistemler hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunu muhakkak Van’ımıza kazandıracağız” diye konuştu.

“BİRLİKTE VAN’A HİZMET EDECEĞİZ”

Valilik başta olmak üzere Van’daki tüm kurumlarla birlikte çalışacaklarını söyleyen Kayatürk, “Van’ın prestij yolu dediğimiz İpekyolu’ndan Van’a girdiğiniz zaman ciddi sıkıntıların olduğunu görüyorsunuz. Bu yolun etrafında bulunan eski yapılar çok kötü görüntü sergiliyor. Dolayısıyla burada arsa ve mülk sahipleriyle bir araya gelerek bizatihi kendileri arsalarının üzerinde yatırım yapmalarını değilse arsaları başka yatırımcılarla beraber konut, işyeri ve farklı şekilde değerlendirmelerini isteyeceğiz. İpekyolu Van’ın prestij yoludur. Van’ın prestij konumundaki bir yolu güzelleştirmek, yatırımların yapılmasını temin etmek hedefimizdir. Memlekette en büyük sorunumuz işsizliktir. İşsizlik sorununu çözmek için mutlaka elimizi taşın altına koyacağız. Van merkezde olmak üzere 13 ilçede ilk etapta yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam edecek şekilde hazır giyim ve tekstil atölyeleri, fabrikaları ve işletmeleri kuracağız. İlçelerde yaklaşık bin, bin 500 kişi, merkezde de 4-5 bin kişi, daha sonra bu sayıları artırarak insanlarımızı istihdam edeceğiz. Kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalarımız olacak. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz birşeyler yapıyorlar ama bunlara da finansal, teknik destek vereceğiz. Gerekli çalışmaları yapıp burada üretimi arttıracağız. Ürün çeşitliliğini arttıracağız. Dolayısıyla burada güzel hizmetler yapmayı düşünüyoruz. Kent konseyini muhakkak harekete geçireceğiz. Kentin bütün dinamiklerini işin içine katacağız. Kent konseyimizin içinde valilik, ilçe belediyeleri, kamu kurumları, meslek odaları, iş insanları, ilgisi ve bilgisi olan herkesi dahil edip birlikte Van’a hizmet edeceğiz. Belli başlı konular bunlar, süreç içerisinde bütün projelerimizi halkımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“BÜTÇE SIKINTIMIZ OLMAYACAK”

Projelerini hayata geçirmek için bütçe konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyen Kayatürk, “Şu an Türkiye geneli ayrılan bütçenin yeterli olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla Van’a gelen bütçede Van’ın bütün sorunlarını çözebilecek yeterlilikte olmadı. Bunun içinde biz inşallah büyük projeler için yeni finans temin yoluna gideceğiz. Hem İller Bankası hem de İller Bankası’nın aracılık ettiği uluslararası finans çevrelerinden finans temin edeceğiz. Bu büyük projelerin hayata geçirilmesi için mutlaka ayrı bir finans, kredi bulmanız gerekiyor. Buralarda da bir sıkıntı olmayacağını ve bu finansı temin etme noktasında iyi adaylardan biri olduğumu düşünüyorum. Tabi gelen parada fena değil. Eğer yerli yerinde, doğru ve etkin kullanırsanız gelen bütçeyle de birçok sorun çözülebilir. Biz iş başına geldiğimiz zaman Van için ayrılan bütçeyi yerli yerinde kullanarak birçok projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

“10 YILDA TÜM PROJELERİ HAYATA GEÇİRİRİM”

Projelerini hayata geçirmek için iki döneme ihtiyaç olduğunu belirten Kayatürk, “Van gibi gelişmişlik düzeyi biraz yetersiz kalmış yerlerde projeleri hayata geçirmek için 5 yıl yeterli olmayabilir. Bizde ilk 5 yılda çok güzel çalışmalar yapacağız. Bazı stratejik plan ve projelerimizi hayata geçireceğiz ve insanlarımız, şehrin dinamikleri bunları görecekler. Bunları görünce de bize ikinci bir 5 yıl daha verilirse 23 projeyle çok daha farklı projelerimiz de olacak. Biz projelerimizi hayata geçirip Van’ı hak ettiği noktaya getireceğiz. Van’ı muhakkak marka şehirler statüsüne getireceğiz. Van’ı akıllı şehircilik uygulamalarıyla yöneteceğiz. Van’da çok güzel hizmetlerimiz olacak. Van’ı çok büyük projelerle buluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla 5 yılda yapılacak çok şey var ama bir bütün olarak bu projeler ve buna benzer şehri belli bir yere getirmek içinde 10 yıla ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

“TECRÜBEMİ, BİLGİMİ VE BİRİKİMİMİ VAN’A AKTARMAK İSTİYORUM”

Van’ın sorunlarını iyi bildiğini söyleyen Kayatürk, “İller Bankası gibi çok önemli bir kurumda çalışıyorum. Yıllardır burada İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü görevini yürüttüm. Çok güzel hizmetler yaptık. Büyük projelere imza attık. Sadece Van’la değil 52 belediyeyle birlikte çalıştık. Bunların sıkıntılarını, sorunlarını, altyapı, üstyapı, harita, imar gibi belediyecilik hizmetlerinin yürütüldüğü bütün iş ve işlemleri birlikte yürüttük. Dolayısıyla bu konuda tecrübem, bilgim, birikimim var. Bu tecrübe, bilgi ve birikimimi siyasete atılarak bunu vatanımızın, milletimizin, vatandaşlarımızın, Vanlıların hizmetine sunmak istiyorum.  Şehrimizi belli bir yere getirmek istiyorum. Ekiplerimiz ve kadrolarımızla birlikte büyük projeleri hayata geçirmek için gece, gündüz çalışacağız. Hem kamuyu biliyorum hem de siyaseti yakından biliyorum. Van’ın sorunlarını iyi biliyorum. Van’ın bütün ilçelerinde hayata geçirilin projelerde imzam var. Dolayısıyla biz bu defa Van diyeceğiz. Van’ı İnşallah hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bunun için yola çıktık. Allah yardım edip nasip olursa Van’a, Vanlılara, memleketime hizmet etmek istiyorum” dedi.

“MUTLU ŞEHİR PROJELERİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Kayatürk açıklamalarının devamında, “Bir kentin gelişmesi, kalkınması, yaşam kalitesinin artması, yapılacak stratejik plan ve projelere bağlıdır.   Şehirler, sosyal kültürel ve ekonomik hedeflerini, bireylerin mutlu yaşaması ve aidiyet duygusu sayesinde gerçekleştirebilirler. Kent planlamasını yaparken, insanlığa ait temel değerlerini merkeze alarak hedeflere ulaşabilir. Bu yüzden Van Büyükşehir Belediyesinde yönetime gelirsek; şehir kimliğini geliştirmek, aidiyet ve dayanışma duygusunu güçlendirmek ve mutluluğu tüm şehir bireylerine yayabilmek için gönüllülük duygusuyla hareket edeceğiz. Tüm yönetim süreçlerini gönüllülük esasına dayandıracağız.  Mutlu bir şehir için gönül belediyeciliğini ön planda tutacak projeler üzerinde çalışacağız. Gönül belediyeciliği anlayışımız doğrultusunda; kardeşlik, huzur ve mutluluk gibi kavramlar, projelerimizin temelini oluşturacak ve güçlendirecektir.  Türkiye yüzyılına yakışır çalışmaların Van da icra edilmesine öncülük edeceğiz. Altyapı ve üst yapı yatırımlarından akıllı şehircilik uygulamalarına, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı çoğaltan fikirlerden, kültür ve sanata, ulaşımdan sağlık ve eğitime, turizmden sanayiye, afet ve risk yönetiminden kent ve toplum düzenine kadar birçok alanda, geleceğin mutlu şehir projelerini geliştireceğiz. Turizmi kente kazandırma hedeflerimiz doğrultusunda eşsiz bir tabiata, tarihi dokuya sahip olan Van şehrimizi, yeşiliyle, Van Gölünün turkuaz mavisiyle, havasıyla, suyuyla, biyolojik canlı çeşitliliğiyle eko-turizmin önemli bir cazibe merkezi haline getirecek çalışmalar başlatacağız. Doğal yaşamı koruma ve doğa turizmini canlandırmak adına, eğitim, etkinlik göl üzerinde feribot seferleri, su sporları ve festivaller üzerine çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

“KALİTELİ VE KALİFİYE ELEMANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”

Mesleki Eğitim Merkezlerinin sayısını artırarak kalifiye eleman yetiştireceklerini belirten Kayatürk, “Mutlu bir şehrin kendi kendine yetebilen, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir şehir olduğu düşüncesi, hayallerimizi şekillendirecek ve bazı projelerimizi bu düşünce etrafında planlayacağız. Özellikle istihdam konusunda şehrimizin insan kaynağı ihtiyaçlarına, yine şehrimizden cevap vermek üzere Mesleki Eğitim Merkezlerini artıracağız. Kaliteli ve kalifiye elemanları yetiştireceğiz. Akıllı şehir teknolojileri ile, trafik, yönetişim,  çevre ve su yönetimi şehrin doğasını koruma, alternatif enerji yatırımları, çevre dostu enerji kullanımı gibi konularla entegre bir şekilde kullanabileceğimiz çözümler ortaya koyacağız. Su havzalarından, göl ve göletlere, toprak yaşamlarının sürdürülmesinden canlı türlerinin çeşitlendirilmesine kadar yaşamın vazgeçilmezi olan tüm kaynaklarını akıllı teknoloji çözümleriyle koruyacağız” dedi.

“KENTİMİZİ MUTLULUĞUN BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ”

Van’ı hak ettiği hizmetlerle buluşturacaklarını belirten Kayatürk, “Sağlıklı bir şehir olmadan mutlu bir şehir olamayacağı düşüncesiyle, sporu tabana yayacak açık ve kapalı spor tesisleriyle amatör sporlara destek olarak, şehrimizin marka değerini artıracak planları uygulamaya koyacağız. Yeni, konforlu, modern bir stat yaparak Vanspor’u hakkettiği yere gelmesi için çok çaba göstereceğiz. İnsanlık değerlerini yükseltecek sosyal yardım ve dayanışma faaliyetlerini, nerede olursa olsun temas edilmemiş tek bir insanımızın kalmayacağı şekilde hassasiyetle göstereceğiz. En büyük gücümüz olan gençlerimizin ve ev kadınlarımızın, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına daha aktif katılımlarını sağlayacağız. Yerel ve kültürel ürünlerimizi coğrafî işaretleme yöntemiyle geleceğe miras olarak bırakmak, Van’ın sesini dünyaya duyurmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gönül belediyeciliği anlayışıyla geliştirdiğimiz, mutluluğu hedefleyen stratejik plânlarımız doğrultusunda şekillenecektir. Daha üretken bireyler olarak, temel hedefimiz olan mutlu şehir inşasına yönelik değer yaratacak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağız. Kentimizi kentte yaşayan herkesin gurur duyduğu bir şehir olarak yükseltecek, mutluluğun başkenti olması için azimle çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Vansesi Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °