Abdulhekim Karabıyık, “Sahaya inen ilk 5 kişiden biriydim”

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili düşüncelerini ve yaşadıklarını Vangölü TV mikrofonlarına anlattı.

Van Haberleri 16.07.2022 17:58:00 0
Abdulhekim Karabıyık, “Sahaya inen ilk 5 kişiden biriydim”
Tarih: 16.07.2022 18:07

VANGÖLÜTV ÖZEL
Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, yapılan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Başkan Karabıyık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Evet biz hep şunu söylüyoruz; yarın yine hain FETÖ darbesinin yıldönümü. Hep şunu söylüyorum halkın iradesin üstüne bir irade asla tanımadım ve olamaz. Yani halka rağmen darbe olmaz. Nitekim işte hain FETÖ Darbesi gecesi bunu bir kez daha yaşadık ve gördük. Ülkemizin tatbiki tarihine kara bir leke olarak düşen bu 15 Temmuz hain FETÖ darbesin de bir kez daha gördük ki yine altını çizerek söylüyorum halka rağmen darbe yapılamaz. Evet bu hain gecede göğüslerini o tanklara o savaş mermilerine karşı siper eden başta şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Tatbikî darbeler herkimden gelirse gelsin, hangi terör örgütü, hangi güçten gelirse gelsin darbeleri kınıyoruz. O darbe gecesine yönelik bir şeyler söyleyecek olursam yani o gece sahadan biri olarak söylüyorum. O gece bazıları telefonunu kapatanları biliyoruz bazıları bankamatik kuyruklarına, aman paramı çekeyim diyenleri gördük ama bazılarında Vatan, Milet, Bayrak dedi. O gün sahalara indi, meydanlara indi ve bizde o gün ilk sahaya inen Van Beş yol Meydanı’na ilk 5 kişiden biri olarak bunu iftiharla söylüyorum. Yani o gece hain FETÖ darbesinde ilk Beş yol Meydanı’nda sahaya inen ki görüntüler, kamera kayıtları var. Sahaya inen 5 kişiden biri olarak kendimle de iftihar ediyorum. 

“BU BİR ÜLKE MESELESİ, BU BİR MİLLETİN MESELESİDİR”
Yarın Allah muhafaza yine böyle bir darbe girişiminde bulunursa ki zaten artık bir daha herhangi bir darbenin olmayacağını hiç kimsenin bu Gücü kendinde göremeyeceğini zaten 15 Temmuz gecesi gördük böyle bir durum. Yine olsa yine aynı karalıkla aynı duruşla, yine en ön safta yerimi alırım. Çünkü bu bir ülke meselesi, bu bir milletin meselesidir. Dolayısıyla burada seve seve her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız ve hazır olduğumu ifade ediyorum aslında darbeyle ilgili konuşulacak çok şey var tatbiki o darbe gecesinden önce özelikle yerel bazla söyleyecek olursak hemen darbenin ilk anından itibaren sayın şimdiki cumhur başkanımızın da çağrısı üzerine Milet, 81 ilde sahaya indi. Hava limanlarına indiler. 

“DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN HALKI KARŞISINDA BULACAKTIR”
Bir gurup azınlık dediğimiz işte asker kılıklı üniforma giyerek sözde kendilerini işte devletin sahibi katlederek  gelip işte darbe kalkmaya teşebbüs etiler ama Muaffak olmadılar. Tekrar altını çizeyim o geceki anılarını kaleme dökecek olursam saatleri bulur. Sadece ilk geceki anımı şu şekil söyleyeyim; evet sayın Cumhurbaşkanımızın  ilk çağrısı üzerine  sokağa indik ve biz indiğimizde sadece şey değil yani bir darbe yapılmış  o inançla  indik ve o darbeyi nasıl püskürteceğiz ve canımızı siper edercesine evden helallik diledik çıktık. Açık net söylüyorum tekrar böyle bir darbe girişiminde bulunulanları kınıyoruz. Darbe kimden gelirse gelsin halkı karşısında bulacaktır. 

“VATAN İÇİN GÖĞÜSLERİNİ SİPER EDEN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”
Biz 84 Milyon Türkiye Cumhuriyeti’ndeki halkalar olarak dün nasıl bu memleketin birliğine beraberliğine fantanın bölünmez birliğine nasıl tek vücut olduysak bundan sonrada ola bilecek bir darbeye karşısında duruşumuz yine aynı olacak tır ve tekrar son cümlelerimi ifade edeyim o hain darbe gecesinde göğüslerini böyle siper eden  bu vatan için göğüslerini siper eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Darbeyi yapanları, teşebbüs edenleri uzantıları ve sesiz kalanları da lanetliyoruz kınıyoruz. Ancak burada bir dipnot söylemeyi de gemiyeyim şuan gazilerimizin maşları ödenmiyor zira bankasından yani o FETÖ Darbesi gecesinden sonra gazilerimiz için Ziraat Bankası’nda hesap açılmıştır. O hesaplar şuan Ziraat Bankası’nda o gazilerimiz için bekliyor ve onu bizim özelikle iktidardan talebimiz şudur; lütfen gazilerin maşlarını, o gaziler için bağışlanan o paraları ödesinler çünkü biz gazilerimize sadece şükran borçluyuz. Teşekkür ediyoruz. 

Kaynak: Vangölü TV


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °