21. Yüzyılın Dijital ve Eleştirel Kadınları" Projesi Van'da Yankı Uyandırdı

​“21. Yüzyılın Dijital ve Eleştirel Kadınları” Projesinin Yaygınlaştırma Etkinliği Van YYÜ'de düzenlendi.

Van Haberleri 24.02.2024 15:40:24 0
21. Yüzyılın Dijital ve Eleştirel Kadınları
Tarih: 24.02.2024 15:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van İl Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Türkiye Ulusal Ajansının desteğiyle "21. Yüzyılın Dijital ve Eleştirel Kadınları" isimli projenin yaygınlaştırma etkinliği gerçekleştirildi. Erasmus+ Programı aracılığıyla da finanse edilen proje, dezavantajlı kadınların dijital okuryazarlık ve istihdama katılımını hedef alıyor.

KADIN İSTİHTAMI VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DESTEKLENMELİ

Evliya Çelebi Uygulama Otelinde düzenlenen programa katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kadın istihdamının önemine ve girişimcilik eğitimlerinin bu doğrultuda desteklenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca mevcut projelerden ve aile ekonomisine katkı sağlama çabasında olan kadınlardan bahsetti.

Rektör Şevli, Van'ın dijital okuryazarlık alanında atılımlar yaptığını ve bu kapsamda "Anne Projesi" ile Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) kurulduğunu belirtti ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılarak bu alanın desteklendiğini ifade etti. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurum ve kişilere teşekkürlerini sundu.

PROJE ÜÇ FARKLI ÜLKE İLE ORTAK YÜRÜTÜLÜYOR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş ise projenin üç farklı ülke ile ortak yürütülen bir çalışma olduğunu ve kadın istihdamını dünya genelinde artırmak için gerekli eğitimlerin düzenlenmesinin önemini vurguladı.

DİJİTAL OKUR YAZARLAK ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Kutlu ise dijital okuryazarlığın günümüzün dijital dünyasında önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Nigar Çelik de projenin başarıyla hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

ELEŞTİREL OKUR YAZARLIK BİLİNÇLENDİRMESİ HEDEFLENİYOR

Etkinlikte, projenin kadınlar üzerindeki pozitif etkisini görmek mümkündü. Proje ile kadınlara dijital alanda daha fazla fırsat sunularak istihdamlarının artırılması ve eleştirel okuryazarlık konusunda bilinçlendirilmeleri hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 15.4 ° / 7.5 °
Cumartesi 15.5 ° / 9.6 °
Pazar 16.2 ° / 9.2 °