Bayramdan sonra kahvaltıcılarda yoğunluk nasıl?

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Yaylalardan toplanan endemik bitkilerle yapılmış otlu peynir, un, tereyağı ve yumurtanın karışımıyla oluşan murtuğa, bölgeye özgü tereyağında kavrulan ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan kavut gibi 40’tan fazla çeşitten oluşan Van Kahvaltısı hem göze hem mideye hitap ediyor.

Bizler Vangölü TV ekibi olarak Van’ın önde gelen kahvaltıcı esnafına hem yaşanan ekonomik krizden nasıl etkilendiklerini hem de ramazan bayramı sonrası yoğunluğu sorduk.

Birçok üründe ciddi artışların yaşandığını belirten işletmeci Fariz Gül, “bu durum her sektörü etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Birçok üründe fiyatlar çok yüksek ,hem alıcılar hem de satıcılar etkilendi.

Kişi başı fiyatların artması girdi fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlar bu durumdan etkilenerek dışarıda yeme içmede kısıtlamaya gittiler.

Ramazan dan sonra özellikle bayramda yoğunluk yaşandığını belirten işletmeci sütçü Kenan ise, “bayramdan sonra yaklaşık bir hafta boyunca yoğunluk aşandı. Bizler esnaf olarak bu durmadan gayet memnun olduk ”dedi.

Kaynak: Vangölü TV

 

Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.