Vanspor'a Ağır Fatura: PFDK'dan Ceza Yağmuru!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan Vanspor'a ceza yağdı.

Spor Haberleri 23.04.2024 16:42:00 0
Vanspor
Tarih: 23.04.2024 16:42 Güncelleme: 30.04.2024 14:28

Vanspor maçındaki olaylar pahalıya patladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) geçtiğimiz hafta oynanan ve Vanspor'un Ankaraspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta yaşanan olaylar nedeniyle Vanspor kulübüne, futbolcularına ve antrenörlerine cezalar kesti. 17 Nisan tarihinde gerçekleşen müsabakadan sonra PFDK'ya sevk edilen Vanspor için 28 bin lira para cezası belirlenirken, defans oyuncusu Furkan Sakı'ya 9 bin lira para cezası ve iki resmi maçtan men, antrenör Murat Yıldırım'a ise 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. 

DİĞER TAKIMLAR DA CEZADAN NASİBİNİ ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden takımlar arasındaki saha olayları Vanspor ile sınırlı kalmadı. Ankaraspor, Afyonspor ve Serik Belediyespor futbol takımları da PFDK tarafından disiplinsiz davranışlar nedeniyle cezalandırıldı. 

PFDK'NIN CEZAİ KARARLARI AÇIKLANDI

PFDK tarafından yapılan açıklamada, Vanspor'un 17 Nisan 2024 tarihinde oynanan maçında taraftarlar tarafından çıkartılan olaylar sebebiyle 28 bin TL para cezası aldığı belirtildi. Aynı maçta Vanspor futbolcusu Furkan Sakı'nın rakibe hakaret etmesi sebebiyle 9 bin TL para cezası ve 2 resmi maçtan men cezasına çarptırıldığı ifade edildi. Vanspor antrenörü Murat Yıldırım'ın sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırıldığı kaydedildi. Ayrıca Ankaraspor futbolcuları Recep Yemişci ve Fahrettin Berk Yılmaz'ın da hakarete varan davranışları sebebiyle sırasıyla 9 bin TL para cezası ve iki resmi müsabakadan men ile 9 bin TL ve bir müsabakadan men cezası aldıkları belirtildi. Hes İlaç Afyonspor'un akreditasyon sistemi uygulamaması nedeniyle ihtar cezasına çarptırıldığı ve Serik Belediyespor'un takım olarak sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 6.300 TL para cezası aldığı açıklandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Vanspor' Fatura: ' Yağmuru!
Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °