Vanspor, sezon açılışı olan ilk maça hazırlanıyor!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Vanspor'un Teknik Direktörü Zeki Yılmaz, “Ligin ilk maçı hayırlısıyla inşallah hem bizlere hem de bütün takımlara hayırlı olmasını istiyoruz.” dedi.

Van Haberleri 24.08.2022 15:35:00 0
Vanspor, sezon açılışı olan ilk maça hazırlanıyor!
Tarih: 24.08.2022 15:43

VANGÖLÜ TV ÖZEL 

Ankara Kızılcahamam kampını tamamlayan Vanspor, Van’a döndü. 10 gün süren Kızılcahamam kampının ardından Vanspor, pazar günü kendi evinde oynayacağı Pazarspor maçı ile sezona başlayacak. Vanspor’un Parazspor’la yapacağı ve sezonun da ilk maçı ile ilgili açıklama yapan Teknik Direktör Zeki Yılmaz, Vangölü TV Ekibinin yönelttiği soruları cevapladı.

VANSPOR MAÇA HAZIR MI?
Hem taraftarın önünde hem de şehrin dinamiklerinin gelip kendilerine destek verileceği bir ortamda kesinlikle çok iyi bir futbolla maçı oynayıp ve kazanmak onların hedefi olduğunu söyleyen Vanspor’un Teknik Direktör’ü Zeki Yılmaz, “Ligin ilk maçı hayırlısıyla inşallah hem bizlere hem de bütün takımlara hayırlı olsun istiyoruz. Kazasız belasız, güzel bir sezon olmasını diliyoruz. Bizler de bir belirsizlik yaşadık. Kongrelerle ilgili bir ertelenmeler oldu. Takım kurma anlamında falan bayağı bir sıkıntılar yaşadık. Yani zaman olarak sıkıntılar yaşadık. O anlamda transferlerimiz yani bizimle oynayabilecek, bizde direk nokta transfer olarak düşünerek yaptığımız transferlerden maalesef geç kaldık ama olsun. Bunlar bizim için bahane değil sonuçta bu takım 11 kişiyle sahaya çıkarak mücadele edecek. Eksiklerimiz şöyle bize katılan arkadaşlarımız fiziksel olarak daha hazır değiller. Bu maça fiziksel olarak hazır olan 11 arkadaşımızı bu maça çıkartacağız. Zor bir maç olacak ligin ilk maçıdır. Bizim temennimiz buradan kayıpsız geçmek. Hem taraftarımız önünde hem de şehrimizin dinamiklerini gelip bize destek vereceği bir ortamda kesinlikle çok iyi bir futbolla maçı oynayıp kazanmaktır bizim hedefimiz.

İSTEDİĞİNİZ TRANSFERLERİ YAPTINIZ MI?
Bizim şuan transfer ettiğimiz 10 tane futbolcumuz var. Bizim transfer ettiğimiz bütün oyuncularda bizim isteğimiz, teknik heyetin onayıyla olan oyunculardır. Dediğim gibi bir önceki belirsizlikler devam ederken, daha önceki listelerimizdeki oyuncularımızı alamadık. Ama aldığımız oyuncular da özellikle karakter yapısı, takımın, şehrin karakter yapısına bize gelip bu takıma çok katkı sağlayacak, çok karakterli oyuncularla anlaştık. Onların da bize sonsuz katkılarının olacağından hiç şüphem yok. 

VANSPOR’UN HEDEFİ NEDİR?
Şimdi grup çok zorlu bir grup. Yani 3, 4 tane takım büyük harcamalar yaparak bu lige giriyor. Hedefleri şampiyonluk. Biz kesinlikle işte çıkıyoruz, illa şampiyon olacağız gibi nalları atacak değiliz. Dediğim gibi yeni bir oluşum içerisindeyiz. Yeni bir takım kurduk. Eksiklerimiz var ama kesinlikle bu takım hedefsiz değildir. 

KAÇ FUTBOLCU TRANSFER EDİLDİ VE HANGİ MEVKİİLERE?
Aslında geçen seneki takımımızda iskeleti kurmak istiyorduk ama sezon başı kurmak istesek de tutabildiğimiz anlaşabildiğimiz oyuncular olsa da dediğim gibi belirsizlikler ve şartlar maalesef bu takıma geçen seneki kadrodan ayrılan çok oyuncumuz oldu. O yüzden şimdiye kadar 10 tane transfer yaptık. Stoper mevkii yaptık, kaleci, sol bek, orta saha, kanatlar ve forvet anlamında transferimizi yaptık. Biz, transfer yapmak için yapmadık.  Özellikle bu konuda çok özen ve itinayla davrandık. Hani biz gelecekte bu takıma katkı sağlayacak oyuncular olsun. Gelip burada transfer yapıldı diye değil mutlaka Vanspor Takımı’na sahada ve saha dışında katkı sağlayacak oyuncularla anlaştık. Dediğim gibi karakterli çok düzgün bir ortam. Futbolcu kalitesiyle, futbolcu topluluğuyla çalışıyoruz. Ciddi ciddi inanılmaz çok bir ortamımız var.  Bu güzellikleri sahaya da yansıtmak istiyoruz. Bu bizim için çok büyük bir artı olacak. Çalışmalarından çok memnunuz. Sağ olsun özveriyle herkes arzulu. Bu takıma en üst seviyede maksimum destek vermek anlamında çalışmalara devam ediyorlar.” dedi.

“BU TAKIM BU ŞEHRİN ÇOCUKLARININ UMUTLARDIR, HAYALLERİDİR”
Takımın ben duygusuyla değil biz duygusuyla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Bu takım gerçekten bu şehrin takımıdır. Bu takım ne Kulüp Başkanı’nındır, ne bizlerindir. Hiç kimsenin takımı değil. Bu takım ben duygusuyla değil biz duygusuyla yönetilmelidir. Bu takımda başta Sayın Valimiz, Belediyelerimiz, STK’larımız… Herkesin kesinlikle ve kesinlikle bu takıma sahip çıkması arzu ediyoruz. Ben hep şunu söylerim, ‘Bu takım bu şehrin çocuklarının umutlardır, hayalleridir’ Bu çocukların umutlarına, hayallerine hepimiz hep birlikte sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: Vangölü TV


Pazartesi 24.6 ° / 15.8 °
Salı 25.3 ° / 16.2 °
Çarşamba 23.6 ° / 15.1 °