Vanspor, Zirve Takibini Sürdürüyor: Beyoğlu'nu 2-0'la Geçti, Esenler'in Peşini Bırakmıyor!

Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u 2-0 mağlup eden Vanspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor

Spor Haberleri 22.04.2024 10:27:00 0
Vanspor, Zirve Takibini Sürdürüyor: Beyoğlu
Tarih: 22.04.2024 10:27 Güncelleme: 22.04.2024 14:27

Vanspor'un deplasman galibiyeti şampiyonluk umudun sürdürmesine neden oldu.

Vanspor, TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veriyor ve bu hedef doğrultusunda önemli bir galibiyet daha elde etti. Takım, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u Burak Kavlak ve Harun Kavaklıdere'nin gollerile 2-0 mağlup ederek hayati bir zafer kazandı.

KRİTİK GALİBİYET İLE ŞAMPİYONLUK UMUTLARI GÜÇLENİYOR

Bu galibiyetle şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıyan Vanspor, 75 puana yükselerek ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Rakipleri Beyoğlu Yeni Çarşıspor ise 46 puana düşerek dokuzuncu sıraya geriledi. Lider Esenler Erokspor da Bucaspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle birlikte 77 puanla zirvedeki yerini korudu.

SAHADA MÜCADELE EDEN İSİMLER

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadında gerçekleşen maç, Levent Gümüşdere liderliğindeki hakem dörtlüsü tarafından yönetildi. Vanspor, teknik sorumlu Ümit Bozkurt'un seçimiyle güçlü bir kadroyla sahaya çıkarken, yerel rakip Beyoğlu Yeni Çarşıspor ise Efe İnanç yönetiminde sahaya adını yazdırdı.

LİGİN SON HAFTALARINDA NEFESLER TUTULUYOR

Vanspor, ligin 37. Haftasında kendi sahasında 28 Nisan Pazar günü saat 15:00'da Ankara Demirspor'la kozlarını paylaşacak. Lider Esenler Erokspor ise küme düşen Adıyamanspor'la karşı karşıya gelecek ve şampiyonluk yarışının seyrini etkileyecek maçlara sahne olunacak.

Vanspor'un şampiyonluk hedefindeki kararlılığı, son haftalardaki performansına yansıyor. Taraftarlar ve takım, önümüzdeki haftalarda alacakları sonuçları sabırsızlıkla bekliyor.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

Maçın ilk yarısına ev sahibi Beyoğlu Yeni Çarşı başladı.

3. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Hasan Bilal'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Burak Kavlak, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

9. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın Batuhan ile geliştirdiği atakta savunmada Ahmet araya girdi ve tehlikeli atağı kesti.

12. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın sol kanattan Berk'le geliştirdiği atakta, Vanspor savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

24. dakikada Vanspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Hasan Bilal'in kullandığı serbest vuruşta, top kalecide kaldı.

25. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Sinan'ın derin pasında topla buluşan Hasan Bilal, yerden içeriye kesti. Ceza alanı içinde müsait pozisyonda topla buluşan Harun Kavaklıdere fileleri havalandırarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

26. dakikada Vanspor'da müsait pozisyonda topla buluşan Sinan'ın aşırtma vuruşunda, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

30. dakikada Vanspor'da Muhammed Ali Doğan sarı kart gördü.

33. dakikada Vanspor, Harun ile üçüncü golü buldu fakat hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.

38. dakikada Vanspor bir kez daha tehlikeli geldi. Savunmada kaptığı topla takımını atağa kaldıran Burak'ın pasında topla buluşan Hasan Bilal'in içeriye kestiği topta, savunma son anda araya girerek topu kalecisine kazandırdı.

İlk yarının sonuna 3 dakika uzatmak eklendi.

45+2. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın sol kanattan geliştirdiği atakta, Vanspor savunmasında Ahmet araya girerek topu uzaklaştırdı.

İlk yarı Vanspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLSÜZ GEÇTİ

İkinci yarının başında Beyoğlu Yeni Çarşı'da Mehmet Soyarslan yerini Mutlu Güler'e bıraktı.

Maçın ikinci yarısına Vanspor başladı.

48. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta Harun'un pasında ceza alanı dışında topla buluşan Hasan Bilal'in vuruşunda top savunmadan döndü.

54. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Embiya'nın kafa vuruşunda top kaleci Nurullah'ta kaldı.

59. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal yerini Ahmet Ülük'e bıraktı.

64. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Yusuf Ali Özer ve Embiya Ayyıldız çıkarken, Bilal Budak ve Celil Çelik oyuna dahil olan isimler oldu.

66. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın geliştirdiği atakta, savunmada Burak araya girerek tehlikeli atağı uzaklaştırdı.

67. dakikada Vanspor'da Sinan Kurumuş yerini Bahattin Berke Demircan'a bıraktı.

71. dakikada Vanspor üçüncü gole çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Erdem'in ortasında, Bahattin Berke topa kafasıyla dokundu, top az farkla yandan auta çıktı.

72. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın geliştirdiği tehlikeli atakta, kaleci Nurullah topu son anda kornere çeldi.

75. dakikada gelişen Vanspor atağında topla buluşan Bahattin'in vuruşunda top kaleciden döndü.

80. dakikada Vanspor net bir golden oldu. Gelişen atakta sol kanatta topla buluşan Bahattin, topu arka direkteki Ahmet Ülük'ün önüne bıraktı, Ahmet müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

83. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı yine iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Mertcan Aktaş ve Berk Ali Nizam oyundan çıkarken, Emirhan Kayar ve Muhammed Arda Uzun oyuna dahil oldu.

87. dakikada Vanspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Harun Kavaklıdere yerini Alpay Koçaklı'ya bırakırken, Muhammed Ali Doğan'ın yerine ise Zafer Göktuğ Erdem oyuna dahil oldu.

Hakem tarafından maçın sonuna 6 dakika uzatma eklendi.

90+1. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'nın kullandığı serbest vuruşta, Vanspor savunması topu uzaklaştırdı.

90+3. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı'da Erder'in ceza alanı dışındaki şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Başka gol ve önemli atak olmayınca maç Vanspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Vanspor bu galibiyetle puanını 75'e çıkararak, lideri takibini sürdürürken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise 46 puanla 9. Sırada yer aldı.


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °