Van'daki Müze ve Ören Yerleri Bayramda Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Bayramda Van'ın tarihi hazinelerine yolculuk. Müzeler ve ören yerleri ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

Kültür-Sanat Haberleri 7.04.2024 02:25:00 0
Van
Tarih: 07.04.2024 02:25 Güncelleme: 08.04.2024 10:54

Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı: Müzeler bayramda açık!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müzelerin ve ören yerlerinin Ramazan Bayramı'nda da ziyaretçilere açık olacağını bildirdi. Bakan Ersoy'un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Van ilindeki tarihi ve turistik mekanların da aralarında bulunduğu 300'den fazla müze ve ören yerinin bayram süresince kültür ve tarih meraklılarını beklediği vurgulandı.

ÜLKE GENELİNDE MÜZE VE ÖREN YERLERİNE YOĞUN İLGİ

Ersoy, yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk üç aylık döneminde Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerinin toplamda yaklaşık 4 milyon ziyaretçi ağırladığını belirtti. Aynı zamanda, en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerini de sıralayarak vatandaşları bilgilendirdi. Listede Konya Mevlâna Müzesi, Denizli Hierapolis Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri gibi popüler kültür destinasyonları yer aldı.

MÜZEKART AVANTAJI VE VAN'DAKİ SANATI GÖSTERİSİ

Bakan Ersoy ayrıca, Müzekart sahibi olmanın avantajlarından bahsederek, bu kartın sahiplerine 60 TL gibi uygun bir fiyatla çok sayıda müze ve ören yerini ziyaret etme fırsatı sunduğunu aktardı. Ayrıca, Van şehrinde gerçekleşecek olan kum sanatı gösterisinin de duyurusunu yaptı. Bakan Ersoy, tüm ziyaretçileri tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmaya ve bayram süresince müze ve ören yerlerini ziyaret etmeye davet etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °