Van'da Terör Estiren Hendekçi DEM'li Vandalların Yıktığı Otobüs Durakları Onarım Bekliyor

Van'da terör estiren DEM'li hendekçi vandalizmin zarar verdiği ve kırıp döktüğü otobüs durakları DEM Partili Büyükşehir yönetiminden onarım bekliyor.

Asayiş Haberleri 18.04.2024 15:28:00 0
Van
Tarih: 18.04.2024 15:28 Güncelleme: 18.04.2024 16:26

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vatandaşlar, bugüne kadar Van'a zarar vermekten ve şehri yakıp yıkmaya öncülük etmekten başka bir şey yapmayan Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan'dan yakıp yıktıkları ve zarar verdikleri şehri onarmalarını istiyor.

TERÖR PROPAGANDASININ GÖLGESİNDE ŞEHİR ZARAR GÖRÜYOR

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Van kentinde yaşanan karışıklıklar sonucunda, otobüs durakları Adalet Bakanlığı'nın Van İl Seçim Kurulu Kararını protesto bahanesiyle PKK/KCK sempatizanlarının hedefi oldu. Çıkan olaylar esnasında çok sayıda kamu malı büyük zarar gördü.

İKİ YÜZLÜ TAVIR: ÖNCE TAHRİP ET SONRA TEMİZLE

Gerçekleştirilen tahribatın ardından, terör örgütü yandaşları zarar verdikleri kenti bir sonraki gün göstermelik bir temizlik harekatıyla sanki hiçbir şey olmamış gibi göstermeye çalıştılar. Bu çelişkili tutum, halkın tepkisine yol açtı.

ZARAR GÖREN KAMU MALLARI VE VATANDAŞ MAĞDURİYETİ

Yıkımın ve yağmanın sembolü hâline gelen otobüs durakları, olaylar sırasında hendek kafalı tabir edilen gruplar ve PKK/KCK sempatizanları tarafından hedef alınarak kapsamlı hasara uğradı. Şehrin sokak kültürünü ve vatandaşların günlük yaşamını olumsuz şekilde etkileyen bu durum, şehir yönetimine büyük görevler düşürmekte.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNLEMİNİ ALMALI: ŞEHRİN İMAJI TEHLİKEDE

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, göreve başlamasının ardından, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda söz konusu otobüs duraklarını onarmakla yükümlü. Kente gerek güvenlik gerekse estetik açıdan zarar veren bu durakların bakımının yapılması ve ulaşım sorununun ortadan kaldırılması, şehrin imajı için de kritik bir öneme sahip.

TURİZME VE GÜNLÜK YAŞAMA ZARAR: VATANDAŞLAR CEVAP BEKLİYOR

Vatandaşlar, zarar gören otobüs duraklarının kısa süre içinde onarılmasını ve şehir estetiğinin tekrar sağlanmasını talep ediyor. Bu duraklar sadece günlük yaşamı kötü etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda Van'ın turizm açısından taşıdığı potansiyeli de zedeleyerek ekonomiye zarar veriyor. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve şehrin turistik çekiciliğinin korunması adına yetkililerin hızlı bir müdahalede bulunması bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °