Van Valisi Balcı'dan Erciş Kaymakamı Karaloğlu'na hayırlı olsun ziyareti

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı, Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak çeşitli temaslarda bulundu.

Van Haberleri 5.12.2023 13:42:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 05.12.2023 13:42 Güncelleme: 05.12.2023 14:11

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Erzurum Aşkale Kaymakamlığı görevinden Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Görevine atanan Murat Karaloğlu'nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Karaloğlu tarafından karşılanan Van Valisi Ozan Balcı şeref defterini imzalayarak, Kaymakamlıkta istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Vali Yardımcısı ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe protokolü ve Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.

 


Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe protokolü ve Siyasi Parti Temsilcileri; ilçe programı kapsamında ilk olarak Restorasyon çalışmalarının başlatılacağı Kara Yusuf Bey Kümbetini ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Van Valiliği ve  Van Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla restorasyon çalışmaları yapılacağını ifade eden Vali  Ozan Balcı kümbetin çevre düzenlemesiyle beraber tarihteki şöhretine uygun bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılacağını belirtti. 

Program kapsamında Erciş Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Jeotermal Kaynak Sondaj ve Sıcak Su İletim Hattı Fizibilite projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi Balcı, “enerji maliyetinin neredeyse sıfıra indirilecek olan doğal sıcak su kaynağı projesi ile bölgenin büyük oranda sebze ihtiyacının karşılanacağını” belirtti. 2011 yılında Erciş’de yaşanan depremden etkilenen vatandaşlarımıza teslim edilmek üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından Salihiye mahallesinde yapımı devam eden 32 Köy Evinin inşa çalışmalarını da yerinde inceleyen Ozan Balcı, yüklenici firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Pazartesi 24.6 ° / 15.8 °
Salı 25.3 ° / 16.2 °
Çarşamba 23.6 ° / 15.1 °