Vali Balcı'dan ve Milletvekili Türkmenoğlu'ndan ALS hastası Çelik'e ziyaret

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Fatih Çelikel ile birlikte Van'da yaşayan ALS hastası Mustafa Çelik'i evinde ziyaret etti.

Van Haberleri 21.09.2023 11:26:00 0
Vali Balcı
Tarih: 21.09.2023 11:27

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Fatih Çelikel ile birlikte ALS hastası Mustafa Çelik’i evinde ziyaret etti. Ailesinin geliştirdiği bir iletişim dili aracılığıyla Çelik ile sohbet eden Vali Balcı, çocuklarla da yakından ilgilenerek kitap hediye etti.

Van'da yaşayan ve ALS hastalığı nedeniyle hareket kabiliyetini yitiren Mustafa Çelik, bilgisayar ve saydam alfabe tablosu yardımıyla ekonomi ve istihdam projeleri üzerinde çalışarak hayata tutunuyor. Yaklaşık 10 yıl önce ALS hastalığa yakalanan 7 çocuk babası ve inşaat mühendisi olan Mustafa Çelik, çocuklarının yardımıyla yakalandığı hastalığı ile zorlu mücadelesini devam ettiriyor.  Hareket edemediği için en büyük desteği çocuklarından alan Çelik, bilgisayar, saydam alfabe tablosu yardımıyla ailesiyle iletişim kurarak proje çalışmaları yapıyor.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


Pazar 19.4 ° / 11.1 °
Pazartesi 21.1 ° / 12 °
Salı 21.5 ° / 13 °