Faruk Ünal AK Parti'den Erciş Belediye Başkan adaylığı başvurusu yaptı

Erciş Pancar Kooperatifi Başkanı Faruk ÜNAL, Ak Parti’den Erciş Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvuru dilekçesini İl Başkanı Emre Güray'a verdi.

Politika Haberleri 22.11.2023 03:28:00 0
Faruk Ünal AK Parti
Tarih: 22.11.2023 03:28 Güncelleme: 23.11.2023 15:35

AK Parti'den Erciş Belediye Başan Aday Adaylığı başvursu yapan Faruk Ünal, yaptığı açıklamada Erciş'i yaşanabilir bir şehir haline getirmek için mazeretsiz çalışmak üzere yola çıktığını söyledi.

 

 

Ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz sloganı ile yola çıkan Faruk Ünal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Kıymetli Hemşerilerim, Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimlerine büyük bir heyecanla yaklaşmış bulunmaktayız. Erciş İlçemizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, sürdürülebilir kalkınma sağlamak ve vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak amacıyla Erciş Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurumu yapmış bulunmaktayım.

STK’larda üstlendiğim görevlerden edindiğim tecrübelerim, deneyimim ve topluma katkı sağlama arzumla, ilçemizin daha yaşanabilir bir yer olması için çaba göstermeye hazırım.

AK Parti Van Milletvekilimiz Sn. Burhan KAYATÜRK’e, Sn. Kayhan TÜRKMENOĞLU’na İl Başkanımız Sn. Emre GÜRAY’a, 27. Dönem Milletvekilimiz Bingöl İl Koordinatörümüz Sn. Abdulahat ARVAS’a, 27. Dönem Milletvekilimiz Sn. İrfan KARTAL’a, 27. Dönem Milletvekili Sn. Osman Nuri GÜLAÇAR’a Gençlik Kolları Başkanımız Sn. Muhammed ÇALAĞAN’a, Kadın Kolları Başkanımız Sn. Havva DURAN’a Erciş İlçe Başkanımız Sn. Muhlis YEŞİLBAŞ’a, Erciş İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Sn. Fatih KIZILKAYA’ya Erciş Kadın Kolları Başkanımız Sn. Vildan OR’a Erciş Mahalle Başkanlarımıza ve bugüne kadar teşkilatın farklı kademelerinde yer alan dava arkadaşlarımıza emekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sloganımızda olduğu gibi ‘’Ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz’’.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde yapılacak olan Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimlerinde; vizyoner, şeffaf, katılımcı ve kucaklayıcı bir belediyecilik anlayışı için adım attığımız bu hayırlı yolculukta adaylığımızın hayırlara vesile olmasını diler hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım."

 

Faruk Ünal Kimdir?
Van’ın Erciş ilçesinde 15 Ekim 1973’te doğan Faruk ÜNAL, evli ve üç çocuk babasıdır. Ortaöğrenim eğitimini tamamladıktan sonra askerliğini yapmıştır.ÜNAL, uzun yıllardır Erciş Pancar Kooperatifi Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir. Aynı zamanda 2003’ten beri AK Parti üyesi olup partinin aktif bir üyesi konumundadır.Görev geçmişi oldukça zengin olan ÜNAL, çeşitli kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmiştir. Bunlar arasında Erciş Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ Van İl Genel Meclis Üyeliği ve Erciş Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliği gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır.Ayrıca, Van Valiliği İl Özel İdaresi Stratejik Planları’nın hazırlanmasında etkili bir rol oynamış, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve çeşitli uluslararası platformlarda şeker pancarı politikaları üzerine çalışmalara katılmıştır.Son olarak, Erciş Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş ve PANKOBİRLİK Denetim Kurulu Üyeliği ile PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevler üstlenmiştir.


Pazartesi 24.6 ° / 15.8 °
Salı 25.3 ° / 16.2 °
Çarşamba 23.6 ° / 15.1 °